Beauty / Gezicht
Gezicht

8 x waarom het oke is om geen make-up te dragen

Af en toe is het best leuk om jezelf helemaal op te doffen voor een avondje stappen, een chique dinertje of een spannende date. Maar elke dag een stuk of 15 make-up producten uit de kast trekken en een half uur eerder op staan is niet voor iedereen weggelegd. Toch kan het zo zijn dat je je af en toe een beetje saai of kaal voelt wanneer jij de enige lijkt te zijn die niet dagelijks make-up draagt. Maak je geen zorgen, want uiteindelijk heeft het veel meer voordelen om regelmatig make-uploos door het leven te gaan dan om elke dag je gezicht vol te plamuren. Wij sommen de acht beste redenen om te stoppen met het (dagelijks) dragen van make-up voor je op. Natural beauties for the win!


1. Je houdt zeeën van tijd over. Wanneer je je make-up dragende vriendinnen vertelt dat jij maar een half uur voor je de deur uit moet de wekker hoeft te zetten, vallen ze van hun stoel van jaloezie.

2. Het scheelt je bakken met geld. De gemiddelde Nederlandse vrouw geeft in haar leven zo'n 21.000 euro uit aan make-up en reinigingsproducten. Dat geld weet je vast en zeker prima ergens anders aan te besteden...


3. What you see is what you get. Jij hoeft je geen zorgen te maken over of die man die je gisteravond mee naar huis hebt genomen jou 's ochtends na het douchen ook nog aantrekkelijk vindt. Tenzij de alcohol de avond van te voren de beslissingen voor hem maakte.

4. Je gezicht is veel specialer zonder al die lagen plamuur. Elk moedervlekje en sproetje maakt jou wie je bent. Het is toch super saai om er allemaal hetzelfde uit te zien?


5. Wanneer je jezelf wél een keer helemaal opdoft voor een speciale gelegenheid, zie je er ook echt speciaal uit. Wanneer je dagelijks alles uit de kast trekt om je gezicht te veranderen, maakt dat extra glittertje of blosje ook niet zoveel indruk meer.

6. Na verloop van tijd word je zekerder van jezelf. In het begin zal je je een beetje onzeker en naakt voelen, maar het geeft echt een boost om helemaal au naturel het leven door te gaan, naast al die vrouwen die dit niet durven.


7. Het is niet alleen beter voor je portemonnee om geen make-up te dragen, maar ook voor je huid. Hoe natuurlijk een make-up product ook is, het is altijd nog beter voor je huidje om het er gewoon niet op te smeren.

8. Je weet zeker dat er voor jouw make-up geen dieren zijn gebruikt. Er is zat make-up dat niet op dieren is getest, maar jij weet in ieder geval zeker dat je je er geen zorgen over hoeft te maken, want jij draagt toch geen make-up.

Bron, bron, bron, bron, bron