15 dingen waar mannen slecht in zijn

Vrije tijd door Noortje

Mannen zijn best handig. Ze kunnen potjes opendraaien, vervelende kerels in de kroeg wegjagen en enge spinnen vangen. Ze proberen ons dan ook af en toe het gevoel aan te praten dat ze het betere geslacht zijn. Gelukkig weten wij wel beter. Er zijn namelijk een hoop dingen waar mannen (de meeste dan) echt niks van bakken, zonder dat ze het door hebben. Voor de volgende 15 punten kunnen mannen best een spoedcursus gebruiken.


1. Discussies winnen. Vrouwen hebben altijd gelijk en zo niet, dan hebben we alsnog gelijk.

2. De goede kleding voor de weersomstandigheden kiezen. Met -10 graden een korte broek aan en met een graad of 30 een trui. Ze slaan de plank altijd mis.

3. Een koffer inpakken. Of het nou gaat om de juiste soort kleding inpakken, de goede hoeveelheid kleding meenemen of kleding inpakken op een manier waarop er niet 100 kreukels in komen, het gaat altijd mis.

4. Over hun gevoelens praten. Wij kunnen urenlang over onze gevoelens praten, desnoods met een onbekende in de bus. Mannen kunnen dit niet eens met hun moeder of zelfs met hun beste vriend.


5. Zelf beslissen wanneer het tijd is voor de kapper of voor het scheerapparaat. Vervolgens: besluiten om eindelijk wel naar de kapper te gaan en het weken later pas daadwerkelijk doen.

6. De wc-bril omlaag doen. Volgens ons is dit waar driekwart van de scheidingen op gebaseerd zijn.

7. Geduld bewaren wanneer jij je klaar maakt. Dat moment waarop ze letterlijk een timer er bij pakken wanneer je zegt dat je over vijf minuten klaar bent. Relax een beetje, alsjeblieft!

8. Stille hints begrijpen. Wanneer we op de meest dramatische manier ever zeggen dat er niks aan de hand is, dan wéét je toch dat er wel iets aan de hand is?!


9. Matchende sokken dragen. Beige is geen wit, roze is geen rood of paars en donkerblauw is geen zwart. Probeer ze dat maar eens uit te leggen.

10. Kleding kopen. De kleding waar ze mee thuis komen is negen van de tien keer te groot, te klein, te kort, te lang of past gewoon totaal niet bij hun lichaam. Gelukkig hebben ze jou als styliste.

11. Plannen. Dit is echt een van hun minst sterke kanten. Weekendjes weg, vakanties of zelfs wereldreizen: ze beginnen gerust een half uurtje van te voren met de planning maken, die vooral bestaat uit zoeken hoeveel korting ze krijgen op elektronica op het vliegveld.

12. Verbergen dat ze naar andere vrouwen staren. Oke, wij kijken stiekem ook even als Channing Tatum's lookalike voorbij paradeert, maar niet zo overdreven.


13. Weten wanneer ze zich buiten een gesprek moeten houden. Wanneer je een super emotioneel gesprek hebt met je beste vriendin die net door haar vriend is gedumpt en hij vrolijk aan komt waggelen om te zeggen hoe chill die vriend is. Niet het goede moment, schat.

14. Fluisteren of zacht praten. Deze vaardigheden hebben ze blijkbaar gewoon niet ontwikkelt.

15. Voor zichzelf zorgen wanneer ze 'ziek' zijn. Het is voor mannen echt onmogelijk om zelf zakdoekjes te halen bij de supermarkt om de hoek wanneer ze een griepje hebben.


En toch zijn we ondanks alles stiekem heel blij dat dit minder tactische volk bestaat.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron