Lifestyle / Reizen
Reizen

Deze toffe trend gaat het Volkswagen-busje vervangen

Love it or hate it, maar vintage is een grote trend. Hoeveel retro Volkswagen-busjes heb je wel niet voorbij zien rollen de afgelopen jaren? Maar er ontstaat ook een nieuwe trend. En dat zijn caravans. Niet die enorme glanzende gevallen, maar de echte oude Kip-caravans. En die oudjes worden dan helemaal omgetoverd tot een waar paleisje dat je overal mee naartoe kunt sleuren. Hoe leuk is dat!? En deze optie is voor meer mensen weggelegd dan zo'n geldslurpend Volkswagen-busje. Wil je zelf aan de slag met een oude caravan? Dan ga je deze tips zeker nodig hebben.

1. First things first, je hebt natuurlijk een caravan nodig. En die scoor je gewoon via Markplaats, want daar worden er vet veel aangeboden voor een prikkie!

2. Maak een plan in de vorm van een moodboard: bedenk welke kleuren, stijl en stoffen je wilt gebruiken zodat je overzichtelijk aan de slag kunt.

3. Haal minimaal drie flessen St. Marc Ontvetter (deze wordt aangeraden door experts). Dit heb je écht nodig, want hiermee kun je je caravan grondig schoonmaken en klaarmaken voor het likje verf dat-ie waarschijnlijk nodig heeft.

4. Je hebt ook een schoonmoeder nodig die weet hoe de naaimachine werkt. Tenzij je zelf natuurlijk al weet hoe je gordijnen of een nieuwe stoffering in elkaar puzzelt.

5. Een voortent is ideaal om te hebben, maar zo'n saai bruin geval is natuurlijk niet bepaald sfeerverhogend. Ga zelf aan de slag met een leuke stof (lees: je schoonmoeder) of scoor een tarp (een bepaald soort tent) op Marktplaats.

6. Als de zon schijnt wil je natuurlijk ook buiten in stijl kunnen genieten van je caravan. Leuke meubeltjes zijn daarvoor een must. Maar een campingtafel koop je NOOIT nieuw. Tweedehands zijn er online genoeg te vinden. Scrollen maar!

7. Je sleurt je caravan vanaf nu natuurlijk mee naar de leukste plekjes. En het bewijs daarvan in de vorm van kaartjes en foto's kun je ophangen in een leuk kaartenrek in je caravan!

8. Hang leuke quotes op in je caravan, zodat je jouw favoriete spreuken altijd bij je hebt op reis.

9. Is je caravan ready to go, maar heb je geen idee waar je het ding naartoe moet rijden? Haal dan zeker het boekje Caravanity in huis. Daar staan de leukste tripjes in, om in de weekenden lekker op de hort te gaan.

Om je nog wat meer inspiratie mee te geven, voordat je straks zelf aan de slag gaat, kun je onderstaande video checken waarin een Kip-caravan een toffe make-over krijgt!