Beauty / Gezicht
Gezicht

Dit zegt de plek van een puistje over je gezondheid

Alleen pubers hebben last van puistjes? Think again. Waarschijnlijk ben je inmiddels wel uit die droom geholpen, want de kans is groot dat die dikke vette puist je je hele leven lang af en toe even komt pesten. Vooral op die momenten dat je hem écht niet kunt gebruiken. Lees: een date, avondje stappen, een etentje of een sollicitatiegesprek. Gelukkig hebben je puistjes vaak een duidelijke oorzaak. Je hoeft alleen maar even te checken op welke plek ze zitten en je kunt er zelf invloed op uitoefenen. Lees hier wat jouw puistje je probeert te vertellen.

Tussen je wenkbrauwen, op je neus en/of in je nek
Je bent waarschijnlijk gestrest. En doordat je lichaam op dat soort momenten meer adrenaline aanmaakt dan normaal gaat je huid hier op reageren. Er wordt meer olie aangemaakt door je cellen en dat vergroot de kans op puistjes. Boek een vakantie of probeer wat meer relax-momentjes in je dagelijkse leven te plannen.

Bij je haarlijn
Als je last hebt van puistjes bij je haarlijn, moet je oppassen dat je niet teveel haarproduct gebruikt. Doe het een beetje rustiger aan met je droogshampoo en gebruik conditioner alleen in de punten van je haar. Niet op je hoofdhuid dus. Probeer ook niet teveel met je handen aan je huid en haren te zitten. Dit zorgt voor viezigheid dat je huid kan verstoppen.

Op je wangen
Grote kans dat jij net iets te vaak met vieze handen aan je gezicht zit. En hoe vaak maak jij het schermpje van je telefoon schoon? Daar zitten namelijk knetterveel bacteriën die je niet op je gezicht wil hebben. Neem voortaan een flesje antibacteriële gel mee en maak je telefoon wat vaker schoon.

Rond je mond
Schoot gezond eten er de laatste tijd een beetje bij in? Dan kan het heel goed kloppen dat je last hebt van puistjes rond je mond. Ongezonde vetten zijn hier namelijk de boosdoeners van. Enne... was ook even je handen nadat je een hamburger uit het vuistje gegeten hebt. Grote kans dat de vettigheid anders op je gezicht belandt.

Bij je oren
Puistjes bij je oren hebben er vaak mee te maken dat je te weinig water drinkt. Probeer netjes aan de anderhalve tot twee liter water per dag te komen en je puistjes verdwijnen waarschijnlijk als sneeuw voor de zon.


Heb je een puistje? Ga dan vooral niet lopen stressen en meteen aan de slag met uitknijpen, maar ontspan en wacht ALTIJD tot er een geel kopje op zit. You're welcome!

Bron, bron, bron, bron, bron