9 slechte gewoontes onder de douche waar je vanaf wilt

Gezicht door Itske

Niks is lekkerder dan lang onder de douche staan of om na het sporten direct op de bank te ploffen en er niet meer vanaf te komen. Maar wist je dat dit eigenlijk vet slecht is? Deze twee en nog meer slechte gewoontes wat douchen betreft vind je hieronder. Vanaf nu let je wel beter op.

1. Vergeet die voeten niet
Wij snappen heel goed dat je eigenlijk geen zin hebt om ook nog je voeten af te drogen als je weinig tijd hebt. Dan moet je bukken enzo, zwaar leven. Maar ons advies is om het toch maar te doen. Niemand heeft zin in vieze schimmels of rare bacteriën op z'n voeten. Zeker niet met de zomer op komst.

2. Je spons is er ook nog
Het is heel makkelijk om na het douchen je spons in de douche te laten hangen. Maar dit is niet oké hoor. Er kunnen namelijk hele vieze dingen in gaan groeien. Denk: schimmels, een algen, dode huidcellen en nog allemaal andere vieze dingen.

3. Schuren maar
Ga je na het douchen helemaal los met die schurende handdoek? Laat dat de volgende keer, zeker als je al last hebt van een gevoelige huid. Door hard met je handdoek tekeer te gaan, krijg je alleen maar meer last van je huid. Geen handdoek gebruiken is dan niet de oplossing, maar ga gewoon rustig met je handdoek over je huid of verwijder het vocht met een deppende beweging van je huid.

4. Wash it
Je wordt waarschijnlijk helemaal naar van je vette haar als het een dag niet gewassen is. Toch is het veel beter voor je haar om het minder vaak te wassen. Je haar maakt namelijk veel natuurlijke oliën aan en door het vaak te wassen verstoor je dit proces. Twee keer per week zou voldoende moeten zijn. Toch een opfrisbeurt nodig? Probeer dan droogshampoo.

5. Conditioner in je hele haar
Wij begrijpen ook heel goed dat het super lekker is om zacht haar te hebben na het douchen. Maar je conditioner hoort niet thuis in je hele haar, maar alleen in de puntjes. Het bovenste deel van je haar heeft helemaal geen conditioner nodig.

6. Record lang douchen
Jep, jij bent degene die de badkamer uren bezet houdt omdat je het record lang douchen probeert te verbreken. De volgende keer kun je je beter richten op het zo kort mogelijk proberen te douchen. Je huid droogt er namelijk mega erg van uit. Tussen de vijf en tien minuten douchen is het beste voor je huid.

7. Brr... koud water
Er bestaat niets lekkerders dan het warme water over je rug laten stromen en dat begrijpen wij maar al te goed. Het is alleen wel goed om aan het einde even de koude kraan open te zetten. Al is het maar voor 30 seconden. Dit verlaagt je stressniveau, geeft je immuunsysteem een boost en het heeft ook nog een anti-depressie effect.

8. Tulband for life
Die tulband die jij telkens om je haar wikkelt om je haren te laten drogen is niet zo vet. Of eigenlijk: het is vet slecht. Niet schrikken, je wordt niet direct kaal, maar je haar gaat er ook niet van op vooruit. Ga de volgende keer rustig met een handdoek door je haar en laat het door de lucht drogen.

Bron, bron, bron, bron, bron