Lifestyle / Eten
Eten

De leukste terrassen in Deventer

Deventer is niet alleen een mooie, historische stad, maar er zijn ook heel veel heerlijke terrassen en lunchspots te vinden. Wij sommen de leukste voor je op.

Piknik
Dit terras in het Havenkwartier van Deventer is één van de leukste plekjes om te zitten. Je moet wel van een beetje hipster houden, maar er hangt een fijne vibe en de bitterballen zijn fantastisch.

DockH2o
Ook op het havenkwartier en minstens net zo fijn als het hierboven genoemde tentje vind je het terras van DockH2o. Dit terras is trouwens ook nog strak op het zuiden dus je zit altijd lekker in de zon.

De tobbe
Dit terras ligt pal aan rivier de IJssel en het is hier dan ook heerlijk vertoeven tijdens de heetste dagen van het jaar. Om teleurstellingen te voorkomen: het terras is niet altijd open vanwege de waterstand van de IJssel. Soms is het terras namelijk helemaal ondergelopen met water.

A taste of Honey
Een beetje verstopt in de kleine straatjes van de binnenstad vind je dit leuke café. Het is van binnen lekker kitch met zigeunerkindjes aan de muur, een jukebox en een knal paars plafond, maar buiten vind je een heel fijn terras slash binnentuin. Bestel vooral een bagel, want die zijn kakelvers en heerlijk!

Vrienden van vroeger
Als je de drukte wilt vermijden kun je op het grote kerkhof meestal lekker rustig zitten. Je waant je hier echt in een klein Frans dorpje. Pal onder de Lebuïnuskerk zit je wel in de schaduw, maar dat is soms ook wel eens lekker. Plof neer bij Café Vrienden van vroeger of bij 7e Hemel.

St Tropez
Dit terras op de Brink heeft altijd zon! Ze hebben heerlijke stoeltjes en de lekkerste cocktails. Aanrader!

De hip
In een prachtig pand op de Brink vind je het retro terras van de Hip. Als muziekliefhebben zit je hier ook goed, want er worden regelmatig live-optredens gegevens en je kunt er terecht voor heel veel cd's lp's en vinyl.

IJsselhotel
Als je met het pontje de IJssel over vaart, sta je al voor dit enorme terras dat al meerdere prijzen mocht ontvangen voor beste terras van Deventer. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad en de wijn is fantastisch! Als je meer gaat doen dan alleen wat drinken, moet je wel een gevulde portemonnee meebrengen, want het is hier niet goedkoop.


Bron, bron, bron, bron