Zo weet je dat je te weinig water drinkt

Vrije tijd door Itske

Drink jij te weinig? Veel vrouwen weten eigenlijk niet of ze te veel of te weinig drinken. Gewoon in de gaten houden of je dorst hebt is genoeg toch? Think again. Behalve dorst geeft je lichaam nog een aantal andere signalen af die aangeven dat je meer moet drinken.

1. Je best waarschijnlijk super trots op jezelf als je het uurtje sporten zonder een druppeltje zweet bent doorgekomen. Maar dat is eigenlijk niet iets om trots op te zijn. Het lichaam stopt namelijk met zweten wanneer je te weinig drinkt.

2. Je huid glimt de hele dag, maar je hebt hier en daar ook wat droge plekjes. Eigenlijk weet je niet goed wat je ermee aan moet. Probeer meer te drinken, dit kan een oorzaak zijn.

3. Verslaafd aan pepermuntjes omdat je denkt een slechte adem te hebben? Dan drink je waarschijnlijk te weinig. In ons speeksel zitten namelijk antibacteriële eigenschappen die ervoor zorgen dat je geen slechte adem krijgt. Drink je te weinig, dan wordt er minder speeksel aangemaakt en krijg je dus nare smaakjes en geurtjes in je mond.

4. Je hebt net gegeten maar binnen no time is het hongergevoel weer terug. Grote kans je hersenen dit verwarren met een dorstig gevoel. Probeer in plaats van dat lekkere koekje de volgende keer een glas water te pakken. Wedden dat je trek als sneeuw voor de zon verdwijnt?!

5. Als je langere tijd niet genoeg water drinkt, kan dit gevolgen hebben voor je immuunsysteem. Hierdoor loop je meer kans om ziek te worden, en dat wil natuurlijk niemand.

6. Je bent op dieet en je eet hartstikke gezond. Toch lijk je maar niets af te vallen. Dit kan goed liggen aan het feit dat je te weinig water drinkt. Als je niet genoeg water drinkt kan je lichaam niet optimaal vet verbranden. Ook kan je door te weinig drinken een hongergevoel krijgen, allemaal niet erg bevorderlijk voor de lijn dus!

Bron, bron, bron, bron, bron