De waarheid achter Disney-verhalen die je liever niet wilt weten

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De beroemdste Disney-verhalen zoals Doornroosje, Roodkapje, Sneeuwwitje en de Kleine Zeemeermin kennen wij allemaal uit ons hoofd. Maar kende jij ook al de vroegere versies van deze verhaaltjes? Hoe vrolijk je kan worden van de films, zo verdrietig kun je worden van deze (veelal moord)vertelsels.

Doornroosje
De prinses prikt haar vinger niet aan het spinnenwiel, maar aan een stukje vlas (dat gele spul tussen muren). Hierdoor raakt ze in een soort van coma. De koning die haar vindt, verkracht haar en ze wordt zwanger van twee kinderen (terwijl ze nog in coma ligt). Eentje zuigt per ongeluk de splinter uit haar vinger waardoor ze wakker wordt. De vrouw van de koning probeert haar te vermoorden en haar kinderen op te eten. De koning verbrandt zijn vrouw en trouwt met de prinses. WTF!

Roodkapje
In plaats van dat de grote boze wolf Roodkapje in het kastje duwt, dwingt hij haar om naakt op bed te gaan en eet haar (net als oma) op. Arme Roodkapje...

Sneeuwwitje
De gemene stiefmoeder denkt dat ze de longen en lever van Sneeuwwitje kookt en eet, maar dat zijn eigenlijk die van een wild zwijn. Wanneer de prins het lichaam van Sneeuwwitje in de glazen kist vindt, besluit hij om het te houden. Wanneer de knechten van de prins de kist dragen en struikelen gaat het gif van de appel uit Sneeuwwitje haar keel en ontwaakt ze. Sneeuwwitje en de prins dwingen de stiefmoeder om te dansen op gloeiend hete muiltjes tot ze er dood bij neervalt... Dat is echt ziek.

De Kleine Zeemeermin
Het originele verhaal is super zielig. De zeemeermin maakt een deal dat ze in ruil voor haar tong een stel benen krijgt, maar als ze het hart van de prins niet kan winnen sterft ze. Ondanks dat de zeemeermin met ondraaglijke pijn danst met haar prins, trouwt hij met iemand anders, gaat het meisje dood en verandert ze in het schuim van de woeste zee.

Bron, bron, bron, bron, bron