7 leukste terrasjes in Tilburg

Vrije tijd door Itske

Eindelijk lijkt het weer een beetje zomer te worden. Dat moet gevierd worden: terrasjes! En waar kun je dat beter doen dan in het zonnige zuiden? Bijvoorbeeld in Tilburg. Dit zijn de zeven leukste terrasjes van Tilburg.

Lokaal zeven
Op het zonnige Pieter Vredeplein kun je vooral aan het eind van de middag volop genieten van de zon. Met een uitgebreide borrel en diner kaart kun je de laatste zonuurtjes van de dag daar prima doorbrengen. Het is er niet al te druk, maar wel heel erg gezellig.

Café Karel & Viva Las Tapas
Midden op het Heuvelplein vind je café Karel en Viva Las Tapas. De twee delen een pand en het is er altijd gezellig. Bij Karel kun je terecht voor een lekker drankje met een bitterballetje. Viva Las Tapas zorgt voor het avondmaal met onbeperkt tapas eten. Het enige nadeel is dat je er aan de doorgaande weg zit, dus je hebt continu auto’s die voorbij zoeven. Dat moet je leuk vinden.


Bij Vermeer
Lekker aan het water genieten van je wijntje? Dat kan bij Bij Vermeer aan de Piushaven. Het is er heel rustig, ondanks het grote terras. Met een uitgebreide borrelkaart kun je de hele middag en avond genieten van je wijntje.

Stoffel
In de Heuvel kom je verschillende gezellige kroegjes tegen. Waaronder de Stoffel. Je kunt hier heerlijk op het terras zitten en mensen kijken. Je hebt hier minder zon, maar dat is af en toe ook lekker. Je moet wel van drukte houden, want het dé straat met kroegen in Tilburg.

Polly Maggoo
Ook Polly Maggoo vind je in de Heuvel. Je kunt hier op het terras genieten van een hapje en een drankje. En als de zon dan ondergaat kun je gewoon doorfeesten, want ze gaan hier door tot in de kleine uurtjes.

Bolle
Bij café Bolle kun je terecht voor van alles: een biertje, wijntje of een cocktail. Je zit er op het drukke Piusplein dat helemaal omgetoverd is tot één groot terras. En het allerbeste: op zaterdag zijn alle cocktails €5,-. Nice! En ook hier kun je tot in de late uurtjes feesten.

De Spaarbank
Ben je niet zo op zoek naar de drukte, dan kun je De Spaarbank een kans geven. Het is een heel klein terras midden op een kruispunt. Daardoor komen er wel veel auto’s langs. Maar goed nieuws: ze hebben aan de achterkant een groot terras waar je ook lekker van de zon kunt genieten.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron