Wat zegt jouw lievelingskleur over jou volgens psychologen?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Vanaf zolang je je kan herinneren heb je al een lievelingskleur gehad. Misschien dat ie een paar keer is veranderd (van roze naar appeltjesgroen en weer terug naar roze, maar nu toch bordeaux rood?), maar wanneer jij iets in je favoriete kleur zag, werd dat voorwerp/kledingstuk automatisch 20 keer leuker. Blijkbaar bepaalt jouw lievelingskleur nog veel meer over jou dan alleen de kleur van de kaarsjes en sierkussentjes in jouw woonkamer.

Psychologen zijn er namelijk achter gekomen dat jouw lievelingskleur veel zegt jouw psychologische status. Zo zou het veel zeggen over jouw vermogen om met stress om te gaan, te communiceren en om met bepaalde taken om te gaan. Zo kan de test in totaal 34 persoonlijkheidskenmerken ontdekken. Allemaal dus aan de hand van jouw lievelingskleur.

Volgens de maker van de test is de test niet zomaar een grappig quizje (zoals van die testjes op facebook die kunnen voorspellen hoe jouw kinderen gaan heten) maar een echte, diepe psychologische test. Wel is het dan een beetje opmerkelijk dat de meeste mensen een paar keer van lievelingskleur switchen wanneer ze jong zijn. Maar dat kan ook met de verschillende fases in je leven en de daarbij behorende psychologische status te maken hebben.Benieuwd geworden? Je kunt hier een verkorte versie van de test doen.
Wat denk jij? Kan jouw lievelingskleur echt iets over jouw persoonlijkheid zeggen?

Bron, bron, bron, bron