Dit is waarom je huid vitamine C nodig heeft

Gezicht door Itske

Ja, je weet dat vitamine C gezond is, ja je weet dat het goed voor je is, ja je weet dat het goed voor je huid is... bla die bla... maarrr weet je ook wat het precies doet? Nee? You're not alone, want wij wisten het ook niet, en daarom zochten we het uit.

Vitamine C is een antioxidant dat ervoor zorgt dat je huid geneutraliseerd wordt wanneer je te lang in de zon hebt gezeten. Het werkt niet zo goed als SPF, maar het helpt wel iets. Ook is het één van de meest betrouwbare middelen tegen veroudering die op de markt is. Dit komt omdat het helpt bij het stabiliseren en creëren van collageen (je weet wel, dat ingrediënt van je huid dat de boel stevig houdt).

heb je veel bruine of rode vlekjes op je gezicht? Dan moet je producten met vitamine C echt een keer proberen. Het zou namelijk helpen bij het genezen van je huid. Zowel van buitenaf als van binnenuit.

Het klinkt allemaal erg simpel, maar zo simpel is het niet. Je moet heel goed kijken welk soort vitamine C er in de producten zit. Degene die je moet hebben voor je gezicht is Ascorbinezuur. Dus let daarop.

Bron, bron, bron, bron, bron