Deze puistjes zeggen het volgende over jouw gezondheid

Gezicht door Fadak
Je herkent dit vast wel, je hebt een date, een feest of een belangrijke presentatie en dan zie je het volgende als je in de spiegel kijkt: een enorme PUIST. Die vervelende dingen verschijnen altijd op de meest belangrijke momenten. Ons gezicht is een soort uithangboord voor wat er binnen in ons lichaam gebeurt, vooral de puistjes op je gezicht kunnen een heleboel vertellen. 
 
Kin, kaaklijn en nek
Je hormonen gieren door je lijf en dit is een teken dat het tijd is voor je maandelijkse feestje (ahum). Je poriën raken eerder verstopt, doordat je lichaam meer olie aanmaakt op dat moment. Probeer tijdens deze periode extra verzorging te bieden met producten voor een onzuivere huid. 
 
Neus en voorhoofd 
De boosdoener van puisten op je neus of voorhoofd is stress. Stop dus met stressen, probeer regelmatig een dagje voor jezelf in te plannen en vergeet niet de heerlijke gezichtsmaskers voor extra verzorging voor je huid! Twee vliegen in een klap. 
 
Haarlijn 
Probeer zo min mogelijk haarproducten te gebruiken. Deze bevatten namelijk erg veel vet en dit zorgt ervoor dat het je poriën verstopt. 
 
Rond je mond 
Het is belangrijk dat je in de gaten houdt wat je allemaal eet. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen zorgen voor irritaties en ontstekingen: vet eten, maar ook dressings op basis van azijn en citroen. 
 
Wangen 
Bacteriën: ze zitten overal en zo ook op je handen en telefoon. Je kunt dit voorkomen door je telefoon regelmatig te reinigen met antibacteriële doekjes en dit geldt ook voor je gezicht. En het allerbelangrijkste, probeer van je gezicht af te blijven! 
 

 
Borst en rug
Kies de juiste kleding! Vaak wordt onderschat hoe belangrijk het is om juiste materiaal kleding te dragen. Katoen vangt bijvoorbeeld zweet op waardoor het de gehele dag dichtbij je huid blijft. Dit kan vooral tijdens een intensieve sportsessie erg vervelend zijn. Kies daarom altijd voor stoffen die vocht afvoeren, bijvoorbeeld microfiber. Doordat het zweet afhoudt van je lichaam, heb je minder kans op puisten.