Deze fouten maak jij ook in de keuken

Eten door Itske

Iedereen maakt weleens fouten in de keuken. En deze fouten maak jij ook. Lees ze gewoon, dan zul je het de volgende keer beter doen.

1. Warm water in de pan doen als je iets gaat koken, omdat je denkt dat het water dan sneller warm is. Door het koken van koud water dood je juist bacteriën die in het water zitten.

2. Je eten niet van tevoren proeven is één van de grootste fouten die gemaakt wordt in de keuken. Zo weet je toch nooit of het eten dat je op tafel zet lekker is?

3. Je eten heeft altijd kruiden nodig. Deze zorgen voor een heleboel extra smaak en maakt je eten altijd lekkerder. Je moet natuurlijk ook weer niet niet teveel gebruiken.

4. Het recept niet helemaal lezen en erachter komen dat iets een nachtje moet staan.

5. Je bent al snel bang dat je vlees aanbrandt, maar zolang het vlees nog niet gaar is aan de buitenkant moet je het vuur hoog laten staan. Anders verliest je vlees te veel vocht en wordt het zo droog als Sinterklaas zijn achterste.

6. Wanneer je de pasta afspoelt na het koken gaat er veel smaak verloren. De pasta afgieten is al genoeg.

7. Door te veel olie te gebruiken bij het bakken van vlees wordt het te vochtig. De olie trekt namelijk in het vlees. Door minder olie te gebruiken wordt je vlees meteen een stukje krokant. Maar de beste optie blijft toch wel olijfolie met roomboter. Probeer maar eens. Je zult meteen proeven wat we bedoelen.

8. Een veel gemaakte fout: wanneer iets niet al te vies is, het alleen afspoelen met water en denken dat het dan schoon is.

9. Onscherpe messen gebruiken en dus een half uur langer bezig bent met koken. Het is een kleine moeite om je messen te slijpen, maar je hebt er wel heel veel plezier van.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron