Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Primeur: het eerste mannelijke plus-size model

We zien steeds meer plus-size modellen in de modewereld. Ze shinen op de catwalk, staan op de cover van modebladen en doen grote campagnes. Maar heb jij ooit een professioneel mannelijk plus-size model gezien? Nee? Dat kan kloppen, want die waren er nog helemaal niet. Tot nu.

Het modellenbureau IMG Models, die ook modellen als Gigi Hadid, Kate Moss en Gisele Bündchen in hun bestand hebben, is een nieuwe afdeling aan het opzetten, genaamd Big & Tall. Maar omdat dat niet echt lekker klinkt, hebben ze de term 'brawn' bedacht. Dat staat voor een positief zelfbeeld. Komediant, muzikant en blogger Zach Miko is de eerste die in het bestand wordt opgenomen.

Zach had nooit verwacht dat hij met zijn lengte en breedte een professionele carrière als model zou kunnen hebben, maar dat gaat nu waarschijnlijk wel gebeuren. Hij hoopt dat dit het begin is van nog veel meer diversiteit in de modewereld. Zach wil graag verandering brengen in het schoonheidsideaal dat al zo lang hetzelfde is. Hij vindt dat iedereen mooi is op zijn eigen manier, ongeacht de lichaamsvorm, leeftijd of wat dan ook. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Applaus voor Zach Miko!

Bron, bron, bron, bron, bron