Dit zijn de mooiste restaurants die je ooit hebt gezien

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Uit eten gaan is natuurlijk hartstikke leuk, maar in sommige restaurants gaat het duidelijk niet alleen om het eten, maar ook om de belevenis. Alles smaakt waarschijnlijk nog lekkerder in deze adembenemende restaurants.

The Jane
Dit restaurant in Antwerpen zit in een prachtige kapel, maar het interieur is nóg beter! Het gebouw is getransformeerd door Piet Boon en dat is goed geslaagd. De enorme kroonluchter is geweldig en let ook even op het lichtgevende doodshoofd. Hier moetje echt een keer heen. Door de Restaurant en Bar Design Awards is het restaurant in 2015 zelfs uitgeroepen tot het mooiste restaurant ter wereld.

Ithaa Undersea Restaurant
Lekker een visje eten terwijl je omringd bent door vissen en andere tropische zeedieren? Het kan allemaal in restaurant Ithaa Undersea op de Maldiven. Om binnen te komen moet je eerst over een steiger en dan met een lange trap naar beneden, maar eenmaal binnen voel je de Ariel in je naar boven komen. ‘Diep in de zeeeee!’

Le Louis XV
Dit restaurant in Monaco is van 3-sterrenkok Alain Ducase die het in drie jaar voor elkaar kreeg om drie Michelinsterren bij elkaar te kokkerellen. Het pand zit in Parijs en stamt uit de zeventiende eeuw en je kijkt je ogen uit van alle pracht en praal.

ToriTori
In Mexico-stad staat dit surrealistische Tori-tori restaurant. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Rojkind en de designers van Esrawe Studio en helemaal met de hand gemaakt. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen ziet het er spectaculair uit. Binnen zijn er namelijk verschillende ruimtes waaronder eentje waar de muren helemaal volgroeid zijn met planten. Ze serveren er Japanse gerechten.

Sketch
Dit restaurant in Londen is ook een bar, galerie en een podium voor muzikanten. En het is HELEMAAL ROZE! Hoe cool is dat?! Je kunt er niet alleen eten maar ook drankjes doen, van optredens genieten en kunstexposities bekijken.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron