Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Worden we blij van: 10 redenen waarom gin goed voor je is

Ein-de-lijk: dry january is voorbij. Heb jij de hele maand braaf aan de spa rood genipt en lust je wel weer een flinke neut? Dan raden wij gin aan. Het alcoholische drankje is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je. Wij geven je tien redenen.Het gaat ziektes tegen
De jeneverbes is een ontzettend gezonde fruitsoort en gaat hoest- en longcongestie tegen. De oliën in het donkerpaarse besje gaan daarnaast ook nog eens bronchitis tegen en verdrijven slijm. Om van deze gezondheidsvoordelen te genieten kun je natuurlijk een handje jeneverbessen naar binnen werken, maar een ginnetje drinken is natuurlijk een aantrekkelijkere optie.

Het kalmeert je gewrichten
Heb jij last van je gewrichten of artritis? Dan zou je volgens onderzoek van het Beth Israel Deaconess Medical Center best baat kunnen hebben bij gin. Uit de studie is gebleken dat gin pijn kan verlichten wanneer je last hebt van jicht, artritis of pijnlijke gewrichten.

Het verbetert je spijsvertering
De kruiden die worden gebruikt verbeteren zowel je maagzuurafscheiding als je verteringsenzymen. Prima toetje na het avondeten dus, een shot gin.

Het houdt malaria op afstand
Volgens Slate werd het bittere drankje rond 1800 ontwikkeld ter ondersteuning van het bestaande malariamedicijn kinine. De kinine was namelijk niet zo makkelijk te verteren. Toch raden we je aan om de juiste prikken te halen voordat je naar een land afreist waar malaria heerst.

Het spoelt je systeem
Regelmatig last gehad van een opgezwollen buik? Dan kan gin zomaar je nieuwe beste vriend zijn. Jeneverbessen zijn urineafdrijvend waardoor je makkelijker naar de wc kunt.

Het houdt je lever in vorm
Wat? Alcohol innemen om je lever een handje te helpen? Het klinkt een beetje als een omgekeerd universum. Maar zoals we hierboven al zeiden zijn jeneverbessen urineafdrijvend. Het helpt je lever dus om slechte stoffen te filteren. Maar ja, als die slechte stoffen andere alcoholische drankjes zijn, ben je misschien wel aan het dweilen met de kraan open.

Het zorgt ervoor dat je meer kruiden binnenkrijgt
Zij die graag alcohol drinken die minder chemische stoffen bevatten, kunnen het beste naar een fles gin grijpen. Het drankje is namelijk vrij natuurlijk. Het bevat jeneverbessen, koriander, nootmuskaat, salie, engelwortel en rozemarijn.

Het houdt je huid jong
Door alle natuurlijke ingrediënten in gin zitten er een hoop antioxidanten in die je helpen om je huid jong en fris te houden. Een slaapmutsje voordat je aan je schoonheidsslaapje gaat, kan dus geen kwaad.

Het verlengt je levensverwachting
Oké, oké, je levensverwachting gaat er niet bepaald op vooruit als je elke dag liters alcohol tankt, maar met mate jenever drinken verbetert wel je bloedcirculatie. En een goede bloedsomloop kan ervoor zorgen dat je langer leeft.

Het houdt je op gewicht:
Wij herhalen: liters alcohol drinken is niet goed voor je. Maar vele alcoholische drankjes bevatten al snel meer dan honderd calorieën. Gin is daarom helemaal geen verkeerde optie: een shotje bevat 97 calorieën. 

Bron: FoodHacks