Dingen die al jouw vriendinnen eerder mochten dan jij

Vrije tijd door Sabine

Chagrijnig gooide je jezelf op je bed wanneer je ouders je vertelde dat jij ALS ENIGE niet mee mocht stappen. Moest je op zaterdag zeker ‘gezellig’ koos vriendloos bij ze op de bank zitten. Al je vriendinnen mochten wel, maar jij natuurlijk weer niet.

Het befaamde ‘als je vriendinnen in de sloot springen, spring jij dan ook?’ was altijd hét argument waarmee je ouders op de proppen kwamen als je mopperde dat al je vriendinnen wel iets mochten en jij niet. Dat slotargument wilde je dus niet horen. Al deze dingen mochten je vriendinnen al wel, behalve jij…

Uitgaan

Samen met je vriendinnen keek je vanaf de eerste klas van de middelbare school al uit naar het moment waarop jullie uit mochten gaan. Dan zouden jullie de wereld wel even laten zien wat voor feestje jullie konden bouwen. Erg jammer alleen dat je je partyskills niet kon showen. Terwijl je vriendinnen al met de voetjes van de vloer gingen, zat jij chagrijnig thuis omdat je ouders je nog te jong vonden om uit te gaan. Het enige dat jij maandag op school te vertellen had, was dat je 'Dirty Dancing' had gekeken. Whoehoe…Alleen naar huis fietsen

Maar ook met een groepje vriendinnen mocht het niet. Je moest dan toch nog een kilometer alleen naar huis fietsen. En bovendien waren je vriendinnen ook maar ‘van die tengere dingen’, die konden dus ook niets maken tegen de tien supersterke kinderlokkers die jullie volgens je ouders weleens tegen konden komen. Inmiddels ben je in je twintiger jaren en wil je moeder eigenlijk nog steeds niet dat jij onbegeleid naar huis fietst.

Make-up

Toen je naar de middelbare school ging, werd het voor alle dames opeens tijd om hun poederdoos tevoorschijn te toveren en om een flinke laag plamuur op te smeren. Dat wilde jij natuurlijk ook. Je gooide je spaarvarken op de kop, want daar bewaarde je je doekoes toen nog in, en rende naar de drogist om ook een make-upsetje aan te schaffen. Maar op het moment dat jij met je betoverende gezichtje naar buiten wilde gaan, werd je teruggefloten want je moest van mams nog even die troep van je gezicht halen.

Bij vriendjes blijven slapen

Nadat de eerste tongzoenen waren uitgewisseld, duurde het niet lang of iedereen had opeens serieuze verkering. Al je vriendinnen hadden een lover aan de haak geslagen en de eerste sleepovers werden gehouden. Je vriendinnen leverden hun V-card in en ook jij wilde eigenlijk wel tussen de lakens rommelen met je boyfriend. Maar je ouders vonden dit maar niets.

Aan de pil

Als je een vriendje hebt, is het ook wel handig om voorbehoedsmiddelen te hebben. Jij had geen zin om met een kop als een boei naar de drogist te gaan om condooms te kopen, dus je wilde aan de pil. Wanneer je dit voorzichtig bij je moeder aankaartte, vond ze het niet nodig. "Ja maar mam… ik euh…" Ja, je ging haar ook niet vertellen dat je niet vanwege ongestelheidspijntjes aan het voorbehoedsmiddel wilde. Dus je liet het er voorlopig maar bij.Geen tijd hebben

Toen je 16 werd was je door het dolle heen: de wereld lag nu namelijk écht aan je voeten. Je mocht drinken, een scooterrijbewijs halen én je kon nu een heleboel clubs binnenkomen. Maar een avondje dansen tot de tl-lichten weer aansprongen zat er voor jou niet in. Je moest van je ouders om twee uur thuis zijn terwijl je vriendinnen wel zelf mochten weten hoe laat ze het wilden maken. Dus wanneer het eindelijk leuk begon te worden, moest jij de dansvloer verlaten. ‘Ga je nu alweer naar huis?’ hoorde je dan vaak. Zeggen dat je van je ouders niet langer mocht blijven vond je ook zo lame, dus mompelde je maar dat je je niet lekker voelde. Vervolgens lag je thuis in je bed nog twee uur wakker. Bedenkend wat je vriendinnen die wél lang mochten blijven nu aan het doen waren.

Welke dingen mochten al jouw vriendinnen eerder dan jij?