Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dingen waar we onze tijd eigenlijk mee verspillen


Wat gaat de tijd toch snel. Vooral oude dames hoor je deze uitspraak kirren, maar je begint het jezelf ook wel af te vragen. Was het bijvoorbeeld net niet nog licht? Waarschijnlijk heb je je tijd gewoon lopen verspillen met deze dingen…

Wij vrouwen zijn zo efficiënt als maar kan, kuch kuch. Tenminste, alleen als het echt niet anders kan. Wanneer onze wekker een half uur later gaat dan gepland, weten wij ons vliegensvlug te transformeren tot een beeldig dametje. Maar gedurende de dag vallen we vaak toch weer terug in ons oude patroon en benutten we onze kostbare minuutjes niet zo heel adequaat. De volgende dingen zijn zo heerlijk om te doen, maar we verbrassen onze tijd er eigenlijk best wel mee…
 
Shoppen
Oké, soms heb je écht een nieuwe broek nodig. Hoewel, broeken met gaten zijn momenteel helemaal hip, maar dat terzijde. Als wij vrouwen ergens niet efficiënt in zijn, is dat shoppen. We beginnen vaak bij de winkel waar het slagingspercentage het hoogst is. Een vaak vinden we daar ook een aardig exemplaar van dat wat we nodig hebben, of dat wat we vinden dat we nodig hebben. Maar… ja, daar komt de maar: we vinden het dan nodig om eerst nog twintig andere winkels te bezoeken. Van die winkels waar je waarschijnlijk toch niet gaat slagen, maar waar je tóch nog even wilt kijken voor de zekerheid. En na vier uur rondstruinen, passen en wegkwijnen, lopen we toch weer terug naar de eerste winkel. Doei 240 minuten van je kostbare tijd.

 
Make-uppen voor het sporten
Het zou maar zo kunnen dat je de liefde van je leven tegen het lijf loopt in de sportschool, maar als het echt een match made in heaven is, neemt hij het je vast niet kwalijk dat je er niet al te appetijtelijk bijloopt in de sportschool. Het blijft toch de sportschool hè. Zweet op plekken waar je het niet wilt hebben en raar haar zijn daar heel gewoon. Dus je make-up bijwerken of opdoen voor je naar de sportschool gaat is gewoon zonde van je tijd. Zeker omdat je na je workout toch vaak richting de douches gaat en je je masterpiece waar je twintig minuten aan hebt gewerkt er dan gewoon weer afspoelt.

Netflix
Laten we beginnen met de meest geweldige uitvinding ooit: Netflix. Maar daar gaat het eigenlijk ook helemaal mis. We vonden het voor deze mastervondst al geweldig om een filmpje te kijken in onze joggingbroek vol gaten op de bank, maar Netflix zorgt er toch wel voor dat we de bank niet meer af te branden zijn. Zeker wanneer de streaming service een nieuwe serie heeft geüpload vinden we het heerlijk om deze te binge-watchen. Voor we het weten zijn we 6 afleveringen verder, wat gelijk staat aan meer dan vier uur niets doen.   

Eten uit verveling
Ten eerste ben je je tijd helemaal verkeerd aan het gebruiken wanneer je je verveelt. Weet je nog dat je moeder altijd brulde dat ze wilde dat zij zich kon vervelen als je als klein kind mekkerde dat je niets leuks te doen had. Ze had best wel gelijk. Als klein kind maakte je je dan vaak ‘nuttig’ door met je barbies te gaan spelen. Maar vijftien tot twintig jaar later trek je gewoon een zak chips los als je je verveelt. En ook de repen chocola die nog in de keukenla lagen, maak je soldaat. Hartstikke zonde. Zoals je moeder vroeger al insinueerde: ga wat nuttigs doen met je tijd! Dat ene boek dat je altijd nog wilde lezen wácht gewoon op je in de boekenwinkel. 


Facebooken
We zien Facebook vandaag de dag een beetje als een noodzakelijk kwaad. Een dag niet op Facebook is een dag niet geleefd. Stel je voor dat je de statusupdate van je buurvrouw over haar geweldige kleinkind niet meekrijgt. Of die van je oude studiegenoot die nog steeds elke avond uitgaat tot-ie ‘helemaal naar de kloteeeeeh’ naar huis gaat. We benutten ongeveer 60 minuten per dag om te Facebooken. Best wel zonde eigenlijk.

Waarmee verspil jij je tijd eigenlijk ook best wel?