Is klei het nieuwe superfood?

Eten door Annelot

Er is weer een nieuwe trend in superfoodland. Waar we eerst al massaal op vogelzaad gingen knabbelen (chiazaad), is het nu hot om te genieten van een lekkere portie... klei.

Rens Kroes, je weet wel: het zusje van, roept haar volgens op Instagram op om een kleidetox te gaan doen. Dat houdt in dat je elke ochtend voor je ontbijt een glas water met een theelepel kleipoeder drinkt. Het liefst drie weken lang tijdens de afnemende maan. Eh? Wij leggen uit.

We snappen best dat klei reinigend kan werken en smeren het ook graag op ons hoofd, maar klei eten? Dat lijkt ons best wel smerig. Toch is het volgens Rens het beste wat je kunt doen, want klei zit bomvol goede stoffen zoals kiezelzuur, fosfor, mangaan en kalium. En de enzymen in de klei zorgen ervoor dat de mineralen en overtollig vocht uit je lichaam worden geabsorbeerd. Met de smaak zou het ook wel meevallen volgens Rens, want het smaakt nergens haar als je het met water mengt. Je moet waarschijnlijk wel even wennen aan het zand dat je tussen tanden voelt knarsen, maar als je het volhoudt, word je beloond met een diep gereinigd lichaam. Tja, je moet er wat voor over hebben...

Ze adviseert trouwens wel om de detox niet te gaan doen als je medicijnen en/of de pil gebruikt. En vandaag plaatste ze nog een foto op Instagram met de tekst: ‘Always consult your physician before adding clean clay in your diet’. Eerst even naar je arts dus, voordat je aan deze detox gaat beginnen.

Zou klei het nieuwe superfood worden? Wij zijn sceptisch.

Bron, bron