Goede voornemens beginnen op 1 februari; de conclusie

Vrije tijd door Mariëlle

Hoe gaat het met de goede voornemens van Vrouwen.nl's redacteur Mariëlle? "Door mijn weerstand tegen goede voornemens leek het Leonie een goed idee als ik over mijn waslijst aan goede voornemens zou schrijven. Puur checken of het allemaal lukt enzo. Voor mij een stevige stok achter de deur. De aanvankelijke waslijst lees je in het eerste artikel. De eerste week van februari heb ik direct mijn alcoholvrije maand geloosd, vorige week faalde ik keihard, maar welke conclusies kan ik trekken als ik het over de hele linie bekijk?

Financiële detox
Nadat mijn financiële detox vorige week helemaal de spuigaten uitliep heb ik het deze week binnen de perken kunnen houden. Over de hele maand februari genomen heb ik echt wel geld bespaard. Ik denk zelfs dat ik zo tussen de €150,- en €200,- heb bespaard. En toen kwam mijn loon. En toen ging ik heel vaak (4x in één week) uiteten én ga ik as we speak nieuwe sneakers bestellen. Cause I need it! Conclusie financiële detox: geslaagd!

Weight Watchers
Ik dacht echt dat ik het weer zou oppakken. Deze week heb ik één dag mijn eetgedrag in de app toegevoegd. Maar toen ging ik dus vier keer in een week uiteten. Ik heb me van mijn teennagel tot mijn kruin rondgegeten bij (in chronologische volgorde) onze onderburen De Foodhallen, Lebowski Utrecht, Happyhappyjoyjoy en Hotel De Hallen. Ik heb er wel intens van genoten, maar uit geestelijke zelfbescherming heb ik er niks van in de WW-app gezet. Conclusie Weight Watchers: beetje gefaald, maar in het begin gelukt.

Huid detox
De huid detox van Dermalogica ging heel goed. De laatste week moest ik 8 uur per nacht slapen en dat ging me verrekte goed af. In combinatie met dat aantal uren slaap gebruikte ik Dermalogica Overnight Repair Serum. En ik moet zeggen, als ik de bovenstaande foto vergelijk met de foto uit week 1 dan zie ik echt een heel groot verschil. Mijn huid is veel rustiger, minder vettig en vertoont minder roodheid en adertjes. Daar ben ik, zoals je wellicht begrijpt, heel erg blij mee. Conclusie huid detox: geslaagd!

Vijf dagen sporten
In februari heb ik elke week 5 dagen in de week gesport, behalve de laatste week en de op één na laatste week. Dus eigenlijk alleen maar de eerste twee weken. Het is zo goed dat ik even met mijn neus op de feiten gedrukt word. Conclusie: gefaald.

Hardloopgroepje
Tot en met 13 maart ga ik niet hardlopen, omdat ik mijn knie heb verdraaid en omdat ik van 10 tot en met 13 maart in de sneeuw ga spelen en er zeker van wil zijn dat mijn knie dan oke is. Zo jammer, ik had net een beetje conditie opgebouwd. Conclusie hardloopgroepje: gefaald.

Blog
Op mijn blog (ja míjn blog, ik heb een eigen blog! Woehoew!) staan welgeteld vier artikelen. Dat is er één per week, en dat was ook een beetje mijn doel. Het krijgt steeds meer vorm, ik weet steeds beter wat ik er mee wil en de mensen die ik het vertel worden steeds enthousiaster. Maar het staat nog steeds in de kinderschoenen en het belangrijkste doel is dat ik het leuk blijf vinden en dat ik er ontspannen van word (wat best raar klinkt als je je bedenkt dat ik fulltime schrijf), dus de druk blijft lekker laag. Conclusie blog: geslaagd.

Conclusie
Drie keer geslaagd, twee keer gefaald en één keer een beetje geslaagd en een beetje gefaald vind ik over de hele linie een beetje geslaagd! Alles dat wel gelukt is, is dan toch weer mooi meegenomen. En het was allemaal wel weer lekker Happyhappyjoyjoy! Ik heb een hartstikke leuke maand gehad en dat is ook belangrijk."