De nieuwe Like-knop op Facebook

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Vanaf vandaag heeft Facebook een nieuwe Like-knop waarmee je verschillende emoties kunt laten zien. Vorig jaar werd al bekend dat Mark Zuckerberg misschien wel een dislikes-knop zou toevoegen aan Facebook. Daar kreeg hij veel kritiek op. Dus daar werd een alternatief voor verzonnen. Met de nieuwe Like-knop zou je beter je emoties moeten kunnen laten zien.

De nieuwe Like-mogelijkheden zijn eerst in Spanje en Ierland getest voordat ze bij ons te zien waren. Ze hebben in de testfase bewust gekozen voor een Engelstalig en niet-Engelstalig land om te kijken hoe die landen de emoji’s zouden gebruiken. De test is positief gebleken, want nu hebben we in Nederland ook de mogelijkheid om een bericht grappig, verdrietig, boosmakend of ongelooflijk vinden. Ook kun je een hartje als reactie achterlaten.

Facebook heeft ervoor gekozen om deze Emoji’s te introduceren, omdat er steeds meer mensen het op hun telefoon gebruiken. Via de emoties wordt het makkelijker om snel te reageren zonder veel te hoeven typen.

Welke is jouw favoriet? Wij zijn fan van 'Yay'.

bron