Vreemde trouwtradities over de hele wereld

Vrije tijd door Mariëlle

Het zou de mooiste dag van je leven moeten zijn, maar soms zitten er nogal wat haken en ogen aan trouwen. Dat ligt er maar net aan in welk land je het 'ja-woord' over je lippen laat dansen.

1. Als je in Zweden een bruiloft hebt en het bruidspaar gaat tijdens de receptie samen naar het toilet, dan wordt er van de gasten verwacht dat ze de rest van het feest zoenen, totdat het bruidspaar terug is.

2. Dacht je dat ze alleen in Griekenland met borden gooien? In Duitsland zou het een traditie zijn om het nieuwbakken echtpaar nieuwe borden te geven. De nieuwe borden worden tegen de grond gekletterd om boze geesten te verdrijven.

3. Chinese bruidjes die leven volgens de Tujia-tradities moeten de hele maand voor het huwelijk elke dag een uur huilen. Na tien dagen janken doet de moeder ook mee met de brulpartij en weer tien dagen daarna voegt oma zich ook bij het gezelschap. Op de trouwdag zelf moet iedereen huilen. Dat moet.

4. In Ierland mogen bruiden de dansvloer niet verlaten wanneer ze met de bruidegom dansen, om kwade feeën weg te jagen.

5. Volgens een bepaalde Franse traditie moet de familie van de bruid op de vieze vloer liggen terwijl het bruidspaar over hun rug banjert.

6. In sommige Afrikaanse dorpjes brengt de moeder van de bruid het bruidspaar, na de bruiloft, naar de slaapkamer. Helemaal niet ongemakkelijk.

7. In de Tidong-gemeenschap op Borneo mogen de vers getrouwde stellen na de bruiloft drie dagen lang niet naar het toilet.

8. In Fiji is het traditie dat de mannelijke helft van het toekomstige bruidspaar aan zijn toekomstige schoonvader de hand van zijn vriendin vraagt met een walvistand.

9. In Korea wordt de bruidegom na de verbintenis met vissen op zijn voeten geslagen ter voorbereiding van zijn eerste huwelijksnacht.

10. Indiase Mangliks-vrouwen dragen een vloek met zich mee die ervoor zorgt dat hun man vroeg dood gaat. Om de vloek te verbreken moeten de vrouwen eerst met een boom trouwen voordat ze met een persoon in het huwelijksbootje mogen stappen.

11. Yugur mannen, mannen van een kleine bevolkingsgroep in China, moeten hun vrouw voor het huwelijk drie keer met pijl en boog beschieten. Gelukkig is het allemaal symbolisch.

12. In Zuid-Sudan is het huwelijk pas officieel als de vrouw haar man twee baby's heeft gegeven. Gebeurt dat niet, dan kan de man, zonder opgave van reden, van haar scheiden.

13. Een walgelijke traditie in Schotland is om de bruid vast de binden aan/in een boom en de meest gore dingen over haar heen te gooien. Als ze dit aan kan, zou ze het huwelijk ook aankunnen.

14. De meeste vrouwen willen juist zo slank mogelijk voor het altaar verschijnen, maar in Mauritanië is het juist de uitdaging om je als bruid zo rond mogelijk te eten.

15. In een plaatsje in Kenia spuugt de vader van de bruid in het gezicht en op de borsten van zijn dochter om haar te zegenen.

16. Trouw je in Congo, dan mag er tijdens de hele ceremonie niet gelachen worden door de bruid en de bruidegom.

Gelukkig houden we het in Nederland gewoon bij het gooien van rijst.

Bron, bron, bron, bron