WTF journaal van maandag 22 februari

Vrije tijd door Annelot

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: een Brit die wakker wordt in Amsterdam zonder dat hij een idee heeft hoe hij daar terecht is gekomen, een stuntelende koorddanser en een reteduur wegwerptoilet.

Dronken Brit wordt wakker in Amsterdam
De Britse David McCallum is na een nacht stappen in zijn woonplaats Glasgow in Amsterdam wakker geworden. Dit klinkt nog niet zo heel raar, maar nu komt het: hij weet zelf niet meer hoe hij er beland is. Het laatste wat hij zich kan herinneren dat hij dronken uit een club werd gezet. Hij kon niet meer binnenkomen in een andere club, omdat hij zijn identiteitskaart thuis had laten liggen en die ging hij ophalen. Daarna werd hij dus wakker in Amsterdam. Zonder geld en met twee hotelkamers op zijn naam. En met een dikke vette kater natuurlijk. Hij filmt zichzelf terwijl hij stomverbaasd door de stad loopt en dat is best wel hilarisch! Gelukkig heeft zijn zus hem uit de brand geholpen door voor hem een ticket terug naar huis te boeken.

Stuntelende koorddanser
Koorddansen kost natuurlijk veel training en skills, maar Maxim Kagin uit Rusland trekt zich daar niets van aan en stuntelt lekker verder op zijn 30 meter hoge koord. Gelukkig zit hij vast, want hij valt wel erg vaak. Omstanders hielden hun hart vast en hebben uiteindelijk de politie gebeld, omdat ze het niet meer konden aanzien. Die vragen de koorddanser om zijn papieren en dan blijkt dat hij helemaal geen vergunning heeft. De man zegt ingehuurd te zijn voor een evenement later deze week en dat blijkt ook te kloppen. Dat lijkt de politie al helemaal geen goed idee. De man is van zijn koord gehaald en gaat nu lekker verder oefenen op een wat lager niveau.

Reteduur wegwerp toilet
In de Cambodjaanse provincie Ratanakkiri is een toilet gebouwd dat minstens 400.000 dollar heeft gekost. De superluxe wc is bestemd voor de Thaise prinses Maha Chakri die een nachtje doorbrengt in de provincie tijdens haar driedaagse bezoek aan Cambodja. Het kostte een bouwbedrijf 19 dagen om het ding van acht vierkante meter met airco en zilveren trapleuningen te bouwen. De enige die het toilet mag gebruiken is de prinses, want een koninklijk toilet is gewoon niet bestemd voor de gewone mens, vindt de manager van het bouwbedrijf. Na haar bezoek gaat het gebouw als kantoortje dienen, maar toch spreken veel mensen er schande van. Volgens de directeur van het Cambodjaans team voor plattelandsontwikkeling hadden ze het geld beter kunnen uitgeven aan sanitaire voorzieningen voor de eigen gemeenschap aangezien het een van de armste regio’s van Cambodja betreft.

Bron, bron, bron, bron