Mensen vinden je júist leuk als je socially awkward bent!

Vrije tijd door Sabine

Van die coole mensen met gladde praatjes lijken altijd bij iedereen in de smaak te vallen. Jij en je socially awkwardness vallen natuurlijk flink buiten de boot. Of toch niet? Nee, socially awkward mensen zijn juist de nieuwe cool kids!

Heb je eindelijk een beetje moed bij elkaar verzameld om op die leuke vent af te stappen, komen er alleen maar rare zinnen uit je mond (als je er überhaupt zinnen uit weet te sputteren). Met een rode kop verlaat je heel snel de crime scene. Maar dat is helemaal niet nodig! Mensen vinden socially awkward mensen juist charmant!  Tenenkrommend gedrag

Uit onderzoek van the University of California Berkeley is gebleken dat mensen die sociaal ongemakkelijk zijn of zich snel schamen juist als aantrekkelijker worden ervaren. Wanneer je over je eigen benen struikelt of niet goed uit je woorden kunt komen wanneer je met je crush praat, werkt dit dus alleen maar in je voordeel!

Voor dit onderzoek werd aan een groep mensen gevraagd of ze uitermate tenenkrommende verhalen wilden vertellen. Deze ‘gezellige’ verhalen werden opgenomen en vervolgens getoond aan een panel. Aan de hand van typische karaktertrekken van sociaal ongemakkelijke mensen, werd bepaald hoe awkward deze mensen waren. Onder socially awkward gedrag werd verstaan: de blik van anderen vermijden, het hoofd schuin houden, nerveus lachen, je gezicht in je handen begraven etc. De mensen die zich het meest schaamden, bleken sympathieker en eerlijker te zijn. Het panel gaf bovendien aan dat zij de mensen die zich sneller schaamden aantrekkelijker vonden. 
 
Dus wees vooral je onhandige zelf. Wie weet houd je er wel een hele leuke date aan over!

Wat vind jij van socially awkward mensen?