Wat je alleen begrijpt als je niet sociaal bent

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Het is niet dat je contactgestoord bent, je haat mensen gewoon. Nee hoor, maar: je bent niet bepaald een mensenmens. Waarom is iedereen dat om je heen dan wél? Pff, jij leeft liever gewoon echt in je eigen wereld.

 
Remi was tenminste nog alleen op de wereld. Lucky bastard. Jij daarentegen moet je door je sociale leven heen vechten, elke dag weer. Al die sociale hipkippen begrijpen gewoon niet dat jij...
  
... echt even dat dingetje moet afmaken, omdat je er niet aan moet denken met die praatzieke collega mee naar huis af te reizen.
 
... altijd een smoesje achter de hand hebt voor het geval iemand een afspraak met je wilt maken. Brrr, je krijgt er spontaan koude rillingen van. 
 
... wanneer je vriendin afzegt niet alleen een gat in de lucht, maar ook in je onesie springt. Yes, die bank is van jou vanavond!
 
... alleen de kroeg binnenkomt als je aan je haren wordt meegesleurd.  


 
... linea recta de winkel weer uitloopt als er meteen drie verkoopsters op je afkomen. Of net zo erg: je heel diep doordringend in de ogen aankijken.
 
... liever in je nepcactus plast dan dat je naar de wc gaat, omdat de woonkamer bezet is met bezoek.
 
... gewoon liever nooit in je leven de telefoon opneemt. Moet je weer gesprekken voeren.
 
... oprecht bang bent een bekende tegen te komen in de supermarkt.
 
... in één woord jouw ideale avond kunt omschrijven: Netflix.
 
... een persoonlijke ruimte hebt ter grootte van twee voetbalvelden, maar niemand zich daar blijkbaar ooit wat van aantrekt.
 
... het haat als mensen je verlegen noemen. Dat is het niet, je geeft gewoon geen fuck, mag je?
 
... jouw koptelefoon niet alleen gebruikt om muziek te luisteren. Nee, het is je beste vriendin in tijden van sociale nood, wanneer je met niemand wilt praten.
 
... uitvoerig de stoeptegels onderzoekt als je ziet dat een andere voetganger je nadert. Je zou maar hallo moeten zeggen.
 
... zelfs de sportbijlage in Metro leest om maar geen oogcantact te hoeven maken met je medereizigers.... in diepe rouw bent als internet eruit ligt #geenleven.
 
... het moment vlak voordat je gaat slapen je lievelingsmoment is, omdat je dan echt eindelijk even helemaal alleen bent.
 
... na een uur al weg wilt bij een etentje bij je vriendin. Tien minuten kletsen na het toetje is lang genoeg.
 
... heel, heel, heel ongelukkig wordt van netwerken.
 
... niet begrijpt waarom er zoiets bestaat als small talk. Daar zit toch niemand op te wachten?

... het allerliefst gewoon in je uppie winkelt zonder er gelijk een complete sociale aangelegenheid van te maken.
 
... dat je eigenlijk de kriebels krijgt van samenwonen, omdat dat betekent dat je nooit meer alleen zult zijn. Of nou ja, in ieder geval stukken minder.

Voor de niet-socialen onder ons: wat zouden jullie nog toevoegen aan dit lijstje?