Waarom we wel op datingsites zitten, maar niet daten

Vrije tijd door Annelot

Het is tegenwoordig super makkelijk om online een date te vinden. Je hoeft het woord maar op Google in te tikken en de zinnen als ‘vind de liefde van je leven, ‘ontmoet de ware’ en ‘de beste start voor een date!’ vliegen je om de oren. En dan hebben we het nog niet eens over de datingapp Tinder. Maar hoeveel Nederlandse vrouwen staan eigenlijk ingeschreven op een datingsite of app?

Daar waren wij zo benieuwd naar dat we in samenwerking met de vrouwenzender TLC een onderzoek gestart zijn. We hebben meer dan 1200 vrouwen van 18 jaar en ouder gevraagd naar hun dategedrag en daaruit blijkt dat 39 procent van de Nederlandse vrouwen bij een datingsite of app op hun telefoon ingeschreven staat of heeft gestaan. Best veel, maar dat hadden we ook wel verwacht. Hoeveel mensen hoor je er tegenwoordig wel niet over? Online daten is absoluut niet meer raar of wanhopig.

Wat wél opviel, was dat 37 procent van de vrouwen nooit een afspraakje heeft gemaakt met iemand op een datingsite of app. Dus je maakt een account aan, zet er foto’s op, maar je gaat helemaal niet op date. Huh? Van Tinder snappen we dit dan trouwens wel weer. Het is namelijk onwijs grappig om een beetje mensen te kijken en je kunt er gewoon voor op de bank (of wc) blijven zitten. Het is trouwens ook goed tegen de verveling.

Benieuwd naar het hele onderzoek? Lees het hier.

Bron, bron, bron