Stop met elke dag douchen!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Bijna iedereen kan wel bevestigen dat douchen een goed begin van de dag is, even lekker wakker worden met een warme (of koude) douchestraal op je gezicht. Of juist dat een douche de perfecte afsluiting is van je dag. In ieder geval, de meeste mensen douchen elke dag. Maar uit onderzoek blijkt dat elke dag douchen eigenlijk helemaal niet goed voor je is!

Het is al algemeen bekend dat je niet te vaak je haar moet wassen, omdat dit slecht zou zijn voor je haar en je hierdoor sneller gespleten haarpunten of sowieso slecht haar krijgt. Maar het is nu onderzocht hoe goed elke dag douchen eigenlijk voor je lichaam is. Pas sinds de afgelopen 50 à 60 jaar is het een soort van sociale druk geworden dat je elke dag hoort te douchen. Omdat het frisser is voor jezelf en fijner voor je medemens (die hoeft dan niet jouw vieze geurtjes te ruiken).

Uit onderzoek is gebleken dat het veel beter voor je lichaam is als je alleen maar doucht als je lichaam het nodig heeft. Als je dit niet doet zorgt het water ervoor dat je natuurlijke olieën die je lichaam aan maakt om je cellen te beschermen afsterven. Hierdoor kan je huid schilferig worden of zou je zelfs eczeem kunnen krijgen. Volgens het onderzoek moet je wel vaak genoeg je handen blijven wassen. Tijdens het douchen moet je meer aandacht geven voor het gedeelte onder je buik. Duidelijk! Maar minder douchen vinden wij alsnog een beetje raar, het hoort gewoon bij je dag.
Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron