Dit is waarom de herfst ons gelukkig maakt

Vrije tijd door Fadak
De zomerjurkjes en korte broekjes kunnen terug in de kast. We hebben afscheid genomen van de zomer en verwelkomen de herfst met een lach. Je hoeft niet bang te zijn dat je in een herfstdip raakt, want eigenlijk is het hartstikke leuk! 
 
De overstap van de zomer naar de herfst kan nog best vermoeiend zijn. De eerste dingen die in je opkomen als je eraan denkt is de grijze lucht, kou, regen en kale bomen. En de temperaturen zijn misschien ook minder aangenaam. Alleen de herfst heeft toch veel meer leuke kanten dan je denkt. Wat voor fijn gevoel is het als de stralen van het najaarszonnetje op je gezicht schijnen en je iedere ochtend frisse lucht inademt zodra je onderweg bent naar het werk. Genieten toch?  
 
 
Wij geven je een aantal redenen om je eraan te herinneren waarom de herfst je stiekem toch heel gelukkig maakt; 
 
… Tijdens de herfst kunnen we enorm genieten van al het moois om ons heen. Oranje, geel, rood, bladeren liggen er overal. Paddenstoelen die bovenuit de blaadjes piepen. Wat is Moeder Natuur prachtig om te zien, right?
 
… Je hoeft je niet meer schuldig te voelen als jij in je pyjama wilt bankhangen. Trek je fleecedeken uit de kast, wikkel je erin, zet je kachel of openhaard aan en kijk heel de avond naar je favoriete films en series met een heerlijke kop thee. In de zomer voelde je toch altijd de druk om ’s avonds verplicht naar buiten te gaan. 
 
… Waarom we ook zo van de herfst houden, is omdat dit het seizoen is voor alle goede shows. Eindelijk komt het nieuwe seizoen van je favoriete serie uit! Zo komt ook het nieuwe seizoen van Gilmore Girls vanaf november op Netflix. Wij kunnen in ieder geval niet wachten. 
 
… Heel veel lekkers. Kruidnoten, chocoladeletters, speculaas, soep, stamppot. Allemaal om die koude herfstavonden te overleven. 
 
… Een volledig nieuwe garderobe. Sla de leukste jassen, sjaals, vesten, hoeden en laarzen maar in. Een goed excuus dus om te shoppen. En wat dacht je van al die mooie warme kleuren? Love it


 
… Je kunt weer warme chocomel met slagroom nemen zonder dat je raar wordt aangekeken op het moment dat de ober je bestelling opneemt, yay. 
 
… Je hoeft niet meer te zeuren over dat je foundation eraf smelt of je poeder niet goed genoeg pakt door de hitte. En dit geldt ook voor je haar. Als je een uur bezig bent geweest met het föhnen ervan, was het in de zomer binnen no-time weer ontploft door al het zweet. Voordeel van de herfst: je zweet een stuk minder waardoor je langer plezier hebt van je make-up en haar! 
 
… Halloween is het ultieme feest waarbij je je op meest griezelige manier kunt kleden en los kan gaan qua make-up en niemand die je raar aankijkt. 
 
… Als het herfst is, betekent het dat de voorbereidingen voor Sinterklaas en kerst kunnen beginnen, ondanks dat het nog even duurt. En we kunnen dan eindelijk zonder schaamte luisteren naar kersliedjes, wij hebben er al helemaal zin in. 
 
… Zeker weten niet een onbelangrijke; de Pumpkin Spice Latte is weer verkrijgbaar bij Starbucks en hier heb je zeker weten al heel het jaar op gewacht. 
 
Wanneer maakt de herfst jou gelukkig?