10 Redenen om dit jaar Noorwegen te bezoeken

Reizen door Renée

Wil je dit jaar een reis maken maar twijfel je nog over de bestemming? No worries, want Vrouwen.nl heeft het antwoord voor je: Noorwegen! Het land dat iedereen eigenlijk op haar bucketlist moet zetten. Wij zetten 10 redenen op een rij waarom je er dit jaar nog heen moet gaan.


1. Noorwegen is goedkoper geworden

Niet onbelangrijk als je op vakantie gaat: je budget bepalen. Goed nieuws, want Noorwegen is dit jaar goedkoper om te bezoeken! Sterker nog, een wintersportvakantie en naar verwachting ook de zomervakantie is maar liefst 25% goedkoper dan twee jaar geleden. Bovendien staat de kroon ook nog eens gunstig, dus nog meer reden om de vakantie dit jaar door te laten gaan.

2. De natuur is er prachtig
Niet iedereen heeft behoefte aan een bak en braad-vakantie en daarom is Noorwegen met de mooie natuur de perfecte getaway voor iedereen die meer natuur wil zien en toch wil genieten.


3. De zomerdagen zijn lang

Wil je ultiem genieten en ontspannen? Op een lange zomerdag in Noorwegen kom je prima aan je trekken. Wijntje in je hand, barbecue aan, prachtige natuur op de achtergrond...

4. Het is een veilige bestemming
Wat ook prettig om te weten is dat Noorwegen een veilige reisbesteming is. Ook als je in je eentje reist!


5. Noorwegen is het hele jaar door een goed vakantieland

Of je liever wil wintersporten in Noorwegen of toch voor de warmere zomermaanden gaat: in Noorwegen kan je het hele jaar terecht. In Noorwegen hoef je geen rekening te houden met een tropisch regenseizoen zoals in Zuid-Oost Azië bijvoorbeeld. ;-)

6. Het is dichtbij
Noorwegen is helemaal niet zo ver vliegen! Binnen twee uur ben je namelijk al in Oslo.


7. Je kunt er goed winkelen

De gemiddelde Nederlandse vrouw wil waarschijnlijk wel even shoppen op vakantie en in Noorwegen zit je dan aan het goede adres. Scandinavië staat bekend om hun mooie kunst, interieur en kleding items.

8. De mensen zijn vriendelijk (en knap)
In Noorwegen hoef je niet bang te zijn voor botte mensen, want over het algemeen zijn de Noren erg vriendelijk. Wat ook niet vervelend voor het oog is, is dat de Noren ontzettend knap zijn.


9. Het Noorderlicht is fantastisch

Wat je niet in Nederland kunt zien, maar wel in Noorwegen is het Noorderlicht. Nog zo'n bucketlist-waardig ding.

10. Je eet er lekker
Zalm, anyone? Als je ergens lekker kunt eten én nieuwe dingen kunt proberen, dan is het wel in Noorwegen.

Bron, bron, bron, bron en bron