Tips om je Starbucks drankje goedkoper te krijgen

Eten door Renée

Sta jij stiekem iets te vaak bij Starbucks in de rij om een macchiato, thee of misschien zelfs een frappuccino te halen? Dan is dit artikel op jouw lijf geschreven. Er zijn namelijk bepaalde hacks waardoor je blijkbaar geld kunt besparen op je Starbucks bestelling. Vrouwen.nl zet het voor je op een rij!


1. Bestel een caffe misto in plaats van een latte

Een caffe misto bestaat voor de helft uit koffie en voor de andere helft uit melk. Dit is goedkoper dan een latte én bevat minder calorieën mocht dat je interesseren.

2. Breng je eigen beker
Het is niet alleen een stuk beter voor het milieu om je eigen herbruikbare beker mee te nemen, het scheelt je ook nog eens geld! Je krijgt namelijk op deze manier korting op je drankje.


3. Bestel een short

Bij Starbucks kun je gewoon een 'short' bestellen in plaats van een 'tall'. De short is - zoals de naam zegt - kleiner en daarom ook goedkoper. Bij een cappuccino krijg je dan alsnog evenveel koffie.

4. Maak je eigen koffie
Klinkt voor de hand liggend, maar thuis je koffie maken is natuurlijk de goedkope optie.


5. Ga voor filterkoffie

Filterkoffie kost je minder geld dan bijvoorbeeld een americano.

6. Vraag om een extra beker
Wil je een venti frappuccino delen? Vraag dan om een extra beker zodat je de helft van de frappuccino in die beker kunt overgieten. Stel, jullie willen een Java Chip frappuccino. Dan betaal je voor twee tall frappuccino's €9,10. Voor een venti Java Chip frappuccino betaal je €5,55, waardoor je samen €3,55 bespaart. En dat terwijl een venti bijna het dubbele van een tall is.


7. Bestel ijs apart

Als je een iced drankje bestelt zit ongeveer de helft van je beker vol met ijs. Door het ijs los erbij te krijgen kun je een kleinere maat bestellen maar wel meer koffie krijgen.

8. Ga voor 'no water'
Bij iced teas en chai latte's krijg je extra water erbij waardoor de smaak slapper wordt. Houd je daar niet van? Vraag dan om 'no water'. Zo krijg je bijvoorbeeld dubbel zoveel thee.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron