Lifestyle / Eten
Eten

Hemel op aarde: American Pancakes

American pancakes zijn heerlijk. Als er iets foodporn is dan zijn deze pannenkoeken het wel. Te combineren met lekker fruit of gewoon een dikke laag maple syrup. Wij hebben hier dit fijne recept voor je klaarstaan. Kijk je mee? 
 
Pannenkoeken zijn heerlijk, een bewezen feit. Maar zodra je American Pancakes hebt geproefd wil je nooit meer anders. Deze kleine ronde vrienden zorgen ervoor dat je dag gelijk weer goed is. Alleen het kijken naar deze mini pannenkoeken zorgt al voor intens geluk. Comfort Snacks snapt dit, en heeft ons weer een heerlijk recept gegeven om dit goddelijke goedje met jullie te delen!

Wat ben je nodig?
- 200 gram bloem
- 3 eieren
- 50 gram gesmolten (room)boter
- 50 gram suiker
- 250 milliliter volle melk
- 1 theelepel vanille extract
- Snufje zout
- 1 theelepel baking soda
- Olijfolie

Citroensap en kaneel is optioneel

Overig keukengerei
- Garde
- 2 beslagkommen
- Anti-aanbak koekenpan
- Spatel

Wat moet je doen?
1. Mix de eieren en suiker in een kom tot het mengsel ongeveer verdubbeld is in volume.
2. Nu kun je de gesmolten boter op kamertemperatuur toevoegen, Let op: als de roomboter nog gloeiend heet is gaan je eieren stollen. Controleer dus goed of je boter wel echt op kamertemperatuur is.
3. Pak de andere beslagkom en doe hier de bloem, zout en baking soda in. Roer het samen en voeg de melk en het vanille extract toe.
4. Mix dit goed door elkaar zodat er geen klontjes meer zijn.
5. Voeg vervolgens het eimengsel toe en roer dit goed samen.
6. Nu kun je gaan bakken! Smeer met een keukenrol de koekenpan heel licht in met olijfolie, dit is eenmalig. De American Pancakes worden vaak niet mooi als mensen teveel olie gebruiken, dus daarom is het ook handig om een anti-aanbak koekenpan te gebruiken.
7. Zet de koekenpan op een laag vuurtje en schenk een klein pannenkoekje in je pan. Zodra je luchtbellen in je beslag ziet - dit is na ongeveer 2 minuten - kun je de pannenkoek omdraaien en laat je hem opnieuw 2 minuten branden. Dit blijf je doen tot er geen beslag meer is.

Serveer de pannenkoeken met stroop, boter, slagroom, aardbeien, chocola, etc. wat je ook maar lekker vindt.

Eet smakelijk!