Recept: Courgetterolletjes met ricotta

Eten door Kimberly
Voor een etentje met vriendinnen wil je goed uit de verf komen. Die aardappelgratin en dat tomatensoepje met kant-en-klare gehaktballen hebben ze nu wel gezien. Probeer eens wat nieuws! bijvoorbeeld de courgetterolletjes met ricotta!

Hoe je dat maakt, en wat je ervoor nodig hebt, lees je hier! 

Wat heb je nodig? 

(voor 6 tot 8 rolletjes) 

  • 200 gr. ricotta 
  • 1 stuk courgette
  • 100 gr. champignons
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 tl. tijm
  • 1 tl. citroensap 

 
Hoe maak je het? 
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakjes en bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie. Grill de courgetteplakken in 2 minuten (per kant) gaar in een grillpan. 
  3. Bak de fijngesneden paddenstoelen in een beetje olijfolie tot ze beginnen te slinken. Voeg dan de tijm toe. Meng de paddenstoelen in een kom met de ricotta en voeg ook het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Schep een eetlepel van het ricotta-paddenstoelenmengsel op een plak courgette en rol die dicht. Zet eventueel vast met een satéprikker. Herhaal voor alle plakken. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal en verwarm ongeveer 15 minuten. 
  5. Garneer met de zongedroogde tomaten en serveer met zilvervliesrijst of gebakken aardappeltjes.
Dit recept is afkomstig van ons zusje Foodness.nl. Voor meer lekkere én gezonde recepten en info over gezond eten, kijk op de website van Foodness.nl.