21 Dingen om te doen als het internet eruit ligt (of gewoon als je je verveelt)

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het gevoel dat internet eruit ligt is het meest vervelende gevoel ooit. Je hebt het idee dat je (sociale) wereld elke seconde meer uit elkaar aan het vallen is. WhatsAppjes blijven eenzaam in je typebalk staan en geluidjes van Facebook lijken verleden tijd. Maar er zijn zo veel andere dingen om te doen als je geen internet hebt! De tijd dat je zonder WhatsApp, Twitter, Facebook en Instagram hebt moeten leven lijkt misschien niet meer te bestaan, maar dat valt echt wel mee. Deze dingen kan je doen als je internet er helemaal uit ligt.

1. Tv kijken. Misschien heel voor de hand liggend, maar wie doet dat nog tegenwoordig? Zet lekker die tv aan en vermaak je met de rare programma’s die er zijn.

2. Lees een boek. Boeken staan misschien heel mooi daar op je planken, maar ze zijn er om gelezen te worden! Kies een goed boek uit, pak iets lekkers om te drinken en laat de woorden je afleiding zijn (in plaats van internet).

3. Sporten. Perfect excuus om even te gaan sporten! Je hoeft niet meteen naar de sportschool te gaan, maar alleen al een rondje rennen is vaak heel lekker.

4. Wandelen. Pak de auto, ov of fiets, kies een mooie plek uit en ga wandelen. Geniet eens even van de mooie natuur die Nederland rijk is.

5. Gerechtjes maken uit je kookboek. Vast en zeker dat je een aantal kookboeken thuis hebt liggen. Geef alleen toe, hoe vaak kijk je daar nou daadwerkelijk in? Kies een leuk kookboek uit en ontdek de gerechten die daar in staan. Enjoy!

6. Heb je een huisdier? Geef je eens lekker extra aandacht. Lekker doorspelen en knuffelen tot jullie er allemaal bij neervallen.

7. Brief schrijven. Hoe leuk is het om een brief te schrijven naar iemand? Zo maak je een ander ook blij, want het betekent meer dan een e-mailtje met een verhaal erin. Postzegels kosten geld, maar de voldoening die je krijgt als iemand blij is met jouw brief levert veel meer op.

8. Wil je toch op je laptop? Als je via Chrome een webpagina opent krijg je een dinosaurus te zien en daar kan je een spelletje mee spelen.

9 Geef je zelf een lekkere verwen treatment. Laat het bad vollopen en gebruik je favoriete producten. Maskertje op, boekje erbij. Heerlijk genieten. Een lange uitgebreide douche nemen is ook super.

10. Puzzels maken. Legpuzzels, puzzels uit de krant, puzzels uit een puzzelboekje. Laat die hersenen goed kraken.

11. Verhaal schrijven. Dit hoeft niet goed te zijn, het kan ook een verslag zijn van die dag of van een gebeurtenis.

12. Huis schoonmaken, geen excuusjes nu! (En ja, inclusief afwas. Of vaatwasser in- en uitruimen).

13. Alle kleren die handwas nodig hebben wassen.

14. Je schoenen poetsen.

15. Op visite gaan of visite uitnodigen. Mensen om iets mee te gaan doen!

16. Je rommelplek of -kamer opruimen.

17, Al je kleding en make-up sorteren en dingen in een bak doen die je echt niet meer draagt. Breng ze bijvoorbeeld naar het Leger des Heils of misschien hebben je vriendinnen hier interesse in!

18. Kleurplaten maken. Klinkt misschien heel kinderachtig, maar er bestaan kleurboeken voor volwassenen die heel gaaf zijn om te maken.

19. Muziek maken.

20. Dansen. Radio aan (dan heb je nog pauzes tussendoor) en gaan!

21. Als je nergens zin in hebt kan je natuurlijk altijd lekker een dutje gaan doen.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron