Liefde / Zij/hij
Zij/hij

8 redenen waarom alcohol op een eerste date geen succes is

Een eerste date is nooit makkelijk. Je bent de dagen ervoor super zenuwachtig. Wat als het een awkward gesprek wordt, er pijnlijke stiltes vallen of erger: dat hij één of andere creep blijkt te zijn? Het hoort er nou eenmaal bij. Je gaat wel tien keer de stad in om een flawless outfit te scoren en je bespreekt alle mogelijke rampscenario’s met je vriendinnen. En als de dag dan eindelijk is gekomen, ben je zenuwachtiger dan ooit. En wat zorgt ervoor dat we ontspannen? Juist, alcohol. Maar of dat nou wel een goed idee is…


De 'band'

Als je dronken bent, denk je dat je met iedereen een ‘band’ hebt. Zelfs de meest boring mannen kunnen na een paar borrels opeens stand-up comedians worden. Maar vind je deze funny guy net zo grappig als hij nuchter is? Als je tijdens je date nuchter blijft kun je veel realistischer aanvoelen of deze man wel echt bij je past.

Je zult je zelfverzekerder voelen zonder drank

Wat? Zelfverzekerder zonder drank? Geloof ons, je wilt liever een paar ongemakkelijke momentjes, dan dronken worden op een eerste date. Niets is ongemakkelijker dan een dronken vrouw op een eerste date. Geen black-outs of ongemakkelijke grappen. Je weet precies wat je hebt gedaan. Hierdoor zal je je na afloop van de date een stuk zelfverzekerder voelen.


Nuchter daten beschermt je

Er is niets erger dan de volgende dag wakker worden naast je ‘droomman’ en je vervolgens kapot te schrikken omdat je je realiseert dat deze man alles behalve je type is. Hoe je thuisgekomen bent en hoe je in godsnaam zo’n engerd mee hebt kunnen nemen is werkelijk één groot vraagteken. Geen goed idee dus.


Tweede dates komen vaker voor

Door nuchter op eerste date te gaan leert hij de echte ‘jij’ kennen. En daarnaast zal je nuchter minder snel domme keuzes maken. Je zult er eerder voor kiezen om het rustig aan te doen en hem niet meteen na afloop van de date mee naar huis te nemen. Hier zal je zijn respect mee winnen en is een tweede date veel meer voor de hand liggend. En mocht hij jouw afwijzing voor een kijkje in de slaapkamer niet accepteren, dan weet je meteen wat voor man het is.


Je wordt lekker wakker

Ook al was het de ergste date van je leven, je staat in ieder geval niet op met een huge kater :-).

Eerste dates zijn nou eenmaal een soort ongemakkelijke sollicitatiegesprekken. Maar neem dit van ons aan: als je op zoek bent naar Mr. Right en niet Mr. Wrong sla die Gin Tonics dan gewoon een keertje af.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron