Pas op: een haarelastiekje om je pols blijkt levensgevaarlijk te zijn

Gezicht door Mariëlle

Kijk eens naar je pols. En? Zit er een haarelastiekje omheen? Houd dan even je aandacht vast, want haarelastiekjes om je pols blijken best gevaarlijk te zijn.

Het zit zo: Audree Kopp uit Kentucky ontdekte een bobbel aan haar pols ter hoogte van haar haarelastiekje. Eerst vond ze het niks om zich zorgen over te maken. Later ging de zwelling ontsteken, kreeg ze antibiotica en moest ze er met spoed aan geopereerd worden. In de pols van Audree zat een piepklein sneetje.

Door alle bacteriën in het haarelastiekje werd haar bloed via het sneetje geïnfecteerd waardoor de infectie ontstond. Doktoren waarschuwen nu iedereen om geen elastiekjes om je pols te dragen omdat een infectie in je bloed hartstikke gevaarlijk is.

Audree postte een foto van haar pols op social media om de rest van de wereld te waarschuwen voor wat haar was overkomen. Inmiddels is de foto al meer dan 8.000 keer gedeeld. Ze vraagt iedereen om de foto te delen, omdat 90% van de vrouwen niet nadenkt over de eventuele gevolgen van een haaarelastiekje om je pols. Thanks Audree dat je ons voor dit wilt behoeden.

Bron, bron, bron, bron