Is het nodig om je wenkbrauwen te wassen met speciale shampoo?

Gezicht door Nicole

Voor alles is wel een spulletje, medicijn of wondermiddeltje. Je hebt een aparte remover voor je gezicht, voor je ogen en ook voor je lippen. Maar bestaat er eigenlijk ook een reiniger voor je wenkbrauwen? Al het haar op ons lichaam heeft natuurlijk dagelijks een schoonmaakbeurt nodig. Maar wij vroegen ons af of je ook een speciale wenkbrauwshampoo nodig hebt om de wenkbrauwpotlood, -poeder of -gel uit je wenkbrauwen te wassen.


Volgens wenkbrauwexpert Sania Vucetaj is dit niet nodig. Je wenkbrauwhaartjes zijn namelijk veel delicater dan het haar op je hoofd. Natuurlijk mag je je wenkbrauwen reinigen, maar dit gebeurt automatisch als je je gezicht met make-up remover reinigt.

Heb je last van geïrriteerde wenkbrauwen? Het kan zijn dat je gezichtsreiniger te agressief is of dat je allergisch bent voor het soort make-up. Probeer eens een ander merk of soort en hopelijk zal jouw probleem als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wist je trouwens dat je ook last van roos in je wenkbrauwen kunt hebben? Mocht je hier last van hebben dan kun je het beste even een dokter bezoeken.

Dus leave those brow alone en gebruik niet meer dan je gewone make-up remover om je wenkbrauwen te reinigen.

Bron, bron, bron