Zo krijg je de perfecte wenkbrauwen (+WIN)

Gezicht door Anniek

Perfecte wenkbrauwen zijn net zo zeldzaam als een eenhoorn. Niet iedereen is gezegend met volmaakte boogjes, maar er zijn tegenwoordig genoeg hulpmiddelen om ze ietwat redelijk te maken. Speciaal voor jullie maakten wij een tutorial!
 
De perfecte wenkbrauwen, willen we die niet allemaal? Toch kan het soms knap lastig zijn om ze fatsoenlijk genoeg te krijgen dat je ermee voor de dag kunt komen. Je wilt ze tenslotte niet te dik, dun, donker of licht hebben. En hoe vul je je wenkbrauw eigenlijk zo natuurlijk mogelijk in? Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat je wenkbrauwen zussen zijn, maar geen tweeling. Ze hoeven dus niet precies gelijk te zijn, al wil je wel zo dicht mogelijk in de buurt komen. Wij helpen je graag een handje met deze tutorial!

Stap 1
Zorg dat je met een reinigingsdoekje over je gezicht gaat. Zo veeg je alle overtollige make-up weg en heb je een schoon canvas waar je mee aan de slag kunt gaan.
 

Stap 2
Begin door met een wenkbrauwpotlood de onderkant van je wenkbrauw te 'schetsen'. Wij gebruikten voor deze tutorial een wenkbrauwpotlood van LOOkX. Probeer met kleine lijntjes te werken om een getekende look te voorkomen. Het is tenslotte geen kleurplaat die je inkleurt. Zorg er ook voor dat je een potlood hebt dat dezelfde kleur is als je wenkbrauwen. Je wilt geen blond haar en pikzwarte wenkbrauwen hebben, dat staat een beetje raar. 
 
Stap 3
Als je het onderste lijntje hebt, ga je door met de bovenkant van je wenkbrauwen. Gebruik ook hier kleine, korte lijntjes.
 

Stap 4
Ga verder met het uiteinde van je wenkbrauwen. Kijk goed waar de haargroei eindigt, want je wilt geen eindeloze wenkbrauwen. Dat staat voor geen meter.

Stap 5
Ga aan de slag met de voorkant van je wenkbrauwen. Houd je potlood een beetje schuin en zet kleine streepjes omhoog, met de richting van je haren mee.
 

Stap 6
Herhaal als laatste de stappen bij je andere wenkbrauw.
 
Je moet natuurlijk helemaal zelf weten hoe je jouw wenkbrauwen wilt bijtekenen, als je dat überhaupt al wil. Als je van jezelf al mooie volle wenkbrauwen hebt, is een browgel ook al voldoende. Of laat je wenkbrauwen au naturel als dat meer jouw ding is. It's your party!

Wil jij ook dit fijne wenkbrauwpotlood van LOOkX t.w.v. €17,65 proberen? Wij mogen er 5 weggeven! 

Het enige dat je hoeft te doen is ons volgen op Instagram, liken op Facebook en klikken op de meedoen-button hieronder. (Let op: de meedoen-button is alleen zichtbaar als je bent ingelogd op de desktopversie van de site).