Zeg 'later' tegen de kater

Eten door Mariëlle

ADE draait op volle toeren en dat betekent vaak dat de katers op de loer liggen. Deze tips temmen alle agressieve, krijsende katers. Het is belangrijk om je lichaam weer in haar natuurlijke stand te krijgen. Uitgedroogde hersenen moeten weer volgepompt worden met vocht en je lichaam verbruikt nogal wat energie om alle afvalstoffen uit je lichaam te bonjouren. Zorg dat je lichaam genoeg voedingsstoffen heeft om het werk te kunnen doen. Maak het haar vooral niet nog zwaarder door je scheel te eten in een knapperige, zoute, vette chippies en frietjes. En je groentevoorziening halen uit de twee plakjes augurk, het gesnipperde partje ui en dat ene plakje tomaat van een hamburger voor een euro klinkt als een goed idee, maar jouw lijf denkt daar heel anders over. Hoewel het suikerpiekje dat volgt soms wat verwarrend kan werken (niks dan begrip): laat je niet misleiden door deze vlaag van emotie! Tabletten tegen maagzuur in combinatie met aspirine/paracetamol/ibuprofen klinkt ook verleidelijk. Maar schakel die hulplijnen pas in als je al het onderstaande hebt geprobeerd (of om de supermarkt te kunnen bereiken om het onderstaande in te slaan). Go healthy! Je lichaam schreeuwt (met hoofdpijn) om voedzaam voedsel.

Chlorella voorkomt zelfs een kater. Dit goedje is zo gezond dat het de vitamine, die je door alcohol afbreekt, alweer aanvult voordat het helemaal is afgebroken. Ideaal! Daarnaast werkt het knetter reinigend waardoor de slechte stoffen zo weer uit je lichaam zijn.


Kokoswater stimuleert de vochtbalans in je lichaam. Het hydrateert enorm. Een lekkere dorstlesser voor je hersenen dus.


Bananen bevatten magnesium wat de bloedvaten ontspant en de kloppende hoofdpijn laat afnemen. De boost aan energie die bananen opwekken zal je ook goed doen.


Door jouw kater verlies je veel vitaminen, mineralen en eiwitten. Die moet je dus als de wiedeweerga aanvullen. Bereid een lekker eitje voor jezelf!


Vitaminen en mineralen: zorg dat je voldoende groenten en fruit binnenkrijgt.


Water! Ja dûhuh, maar omdat het zó voor de hand ligt zijn er toch nog mensen die het vergeten en die zetten dan zomaar een fles cola aan hun lippen. Don’t do that! Jouw lichaam heeft het al zo zwaar, en met al die suikers en zuren die het dan ook nog eens moet verwerken maak je je lichaam het er niet makkelijker op. Drink ook water tijdens het wegtikken van alcohol. Dat maakt je heus niet meteen een mietje.


Goede vetten. Jouw lichaam snakt naar een vette hap. Maar daar bedoelt jouw lichaam geen McDonald's mee (al lijkt dat soms wel zo), maar gezonde vetten, zoals olijven en avocado.


Extra tip: een lekkere anti-katermaaltje: tomaat met mozzarella en olijfolie. De tomaat geeft je de vitaminen en het vocht, de mozzarella heeft je de eiwitten en de olijfolie geeft jouw lichaam de vet-boost.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron