Daarom is 's avonds douchen beter

Vrije tijd door Mariëlle

Ben jij diegene die niet wakker te krijgen is zonder een ochtend douche? Of val jij in de categorie dat je liever een half uurtje doorslaapt in de ochtend en daarom liever ’s avonds doucht? Hoe dan ook, we zijn tot de schrikbarende ontdekking gekomen dat het invloed heeft op je gezondheid wanneer je doucht.

Conclusie van verschillende wetenschappers: het is beter voor je gezondheid om ’s avonds voor het slapen gaan te douchen. En waarom dan wel?

Wanneer je doucht stijgt de lichaamstemperatuur door het warme water en het daalt wanneer je je afdroogt. Door deze actie denkt je lichaam dat het bedtijd is. Daarnaast werkt douchen ontspannend: je kunt stress loslaten (denk er alleen al aan hoe vaak je de tijd vergeet als je onder de douche staat) en je kunt daardoor makkelijker in slaap vallen. ’s Ochtends douchen gaat dus compleet in tegen de natuurlijke reactie van je lichaam.

Nog een reden waarom ’s avonds te douchen is dat je dan schoon in je bed kruipt. Dat is niet alleen fijn voor de ervaring en voor je mister lover lover die naast je in bed ligt, maar dat heeft ook weer een gezondheidsaspect: al het vuil dat door de dag heen aan je lichaam blijft kleven verstopt de poriën. Door al die troep ben je vatbaarder voor de gevolgen van een onzuivere huid (waaronder acne).

Dus zeg het maar: ga jij voor een nachtelijke douche? Of sta je toch liever ’s ochtends onder de warme straal?


Bron, bron, bron