Dit is de beste manier om te ontspannen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Anno 2015 (en 2014, 13, 12…) zijn wij jonge vrouwen allemaal knetterdruk. Vraag aan een random leeftijdsgenoot hoe het gaat en in 80% van de gevallen (oké, dit hebben we niet uitgezocht), is het antwoord: “Ja goed, druk”. Hoog tijd dus om uit te zoeken hoe je het allerbeste tot ontspanning komt.

Hoofdredacteur Leonie werd uitgenodigd om drie dagen helemaal tot rust te komen bij een 20&30-something-Pure-Me-Retreat in Zeeland. Zegt zij geen nee tegen. Druk als ze is heeft ze echter maar één dag de tijd om tot rust te komen (typisch), maar in die ene dag mocht ze wel meteen het héle programma uittesten.Voordat je een weekend kunt bijkomen van je drukke leven, moet je wel eerst een lange (en in mijn geval stressvolle) reis afleggen. Het prachtige huis waar de Pure Me Retreat plaatsvindt staat namelijk in Meliskerke, een dorpje op 20 minuten van Middelburg. Een lange reis dus. En dat heeft een nadeel én een voordeel. Het nadeel? De lange reis. Voordeel? Je hebt écht het gevoel dat je even helemaal weg bent. En dat is precies wat je nodig hebt.

Je komt aan in een prachtig huis waar je meteen je schoenen uittrekt (en het liefst ook je sokken; lekker ‘aarden’). Je krijgt een kamer waar je je kunt terugtrekken, maar veel liever breng je je vrije tijd - want ja, je hebt tijdens zo’n weekend ook flink wat vrije tijd - door bij de open haard in de woonkamer.We begonnen de 20&30-Something-Retreat met een talentenspel: zoek in een grote stapel met termen uit welke 12 termen op jou slaan en beschouw dit als je 12 ‘talenten’. Een mooi spel waarin je jezelf een beetje beter leert kennen. Voor nuchtere dames is dit wellicht niet het meest ontspannen deel van de Retreat, maar ik vond het als nuchtere Drenth goed te doen.

Na het talentenspel was het tijd voor lunch. Tijdens de Retreat wordt er geweldig voor je gekookt, door de vriend van oprichtster Mandy. Een Belgische chef die de lekkerste maaltijden bereidt. Als lunch kregen we een vissoep, zalm met een mangocompote, er waren salades en verrukkelijk brood van een broodbakker uit de buurt. Allemaal zo puur en biologisch mogelijk. En dat proef je.Na de lunch kreeg iedereen en eigen planning. Ik werd om 2 uur in de slaapkamer van coach Carolien verwacht (dit klinkt spannender dan het was). Daar hadden we een uur tijd voor persoonlijke coaching. Ik mocht van tevoren vragen insturen waarmee Carolien me kon helpen. Een hele relaxte en leuke ervaring vond ik dit.

Daarna had ik een tijdje vrije tijd en besloot ik even door de omgeving te wandelen. Het belangrijkste bij de Pure Me Retreats is dat jíj doet waar je zin in hebt. Je hoeft dus ook niet mee te doen met het (groeps)programma; je mag ook gewoon een strandwandeling gaan maken, shoppen in Middelburg, of whatever. Ik maakte een kleine wandeling. Niet te lang, want om 4 uur werd ik in een schuur achter het huis verwacht voor een massage.In wederom een prachtige ruimte brandde een houtkachel en bij het geluid van een knetterend haardvuur onderging ik een uur lang een full body massage. Van je hoofd tot je voeten. Verrukkelijk; ik kwam helemaal tot rust. Daarna was het etenstijd en kregen we weer een heerlijke maaltijd van onze Belgische chef. Na het avondeten beleefde de groep nog een yogasessie en vertrok ik weer richting Amsterdam.

Ik had nog nooit ervaren wat een Retreat was en heb ontzettend genoten van deze dag. Een dikke aanrader; zowel lichaam als geest komt helemaal tot rust. En dat al in één dag; moet je nagaan hoe chill je bent als je de volle Retreat van 6 dagen doet.

Pure Me Retreats biedt verschillende Retreats aan; voor aanstaande moeders of meiden van 20 of 30. Vanaf 899 per persoon (6 dagen, alles inclusief) geniet je al van deze onvergetelijke ervaring. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.