Dingen die je niet moet doen als je boos bent

Vrije tijd door Renée

Je hebt vast weleens momenten waarop iemand het bloed onder je nagels vandaan haalt of dat je gewoon bloedchagrijnig bent en iedereen beter bij je uit de buurt kan blijven. Het is dan niet meer een kwestie van tot 10 tellen, want je staat op ontploffen. Toch zijn er dingen die je beter niet kunt doen als je boos bent.


1. Slapen
Heb je ruzie met je vriend? Ga dan niet slapen voordat het überhaupt is afgekoeld tussen jullie, hoe verleidelijk het ook is om je om te draaien en je ogen te sluiten.


2. Autorijden
Autorijden kan heel gevaarlijk zijn als je van binnen aan het koken bent. Het is bewezen dat boze mensen meer risico nemen en meer ongelukken veroorzaken. Niet best dus.


3. Je hart luchten
Het is oké om met iemand over je boosheid te praten, maar blijf er niet in hangen. Wist je dat mensen die vijf minuten boze reacties lezen op het internet ook zelf boos worden? Niet best dus.


4. Eten
Als je boos bent maak je eerder ongezonde eetkeuzes, waardoor naar eten grijpen dus niet altijd een goed idee is. Bovendien reageert je lichaam niet even goed op eten als je heel boos bent, waardoor kans op verstopping of juist diarree groter is.


5. E-mails sturen
Een e-mail sturen als je boos bent is een slecht idee. Als een mail eenmaal verstuurd is kun je het uiteraard niet ongedaan maken. Helaas is je toon vaak scherp en dat kan verkeerd vallen bij de ontvanger...

Bron, bron, bron, bron, bron, bron