Superfoodfreaks & speklovers opgelet: dit zeewier is het helemaal

Eten door Vrouwen redactie

Het bestaat echt: supergezond zeewier met de smaak van spek. Amerikaanse onderzoekers hebben deze superfood per ongeluk ontdekt. Het heet ‘dulse’, is een rode versie van zeewier en zit bomvol voedingsstoffen.


Dulse is eigenlijk een rode alg die veel voorkomt langs kustlijnen van de Atlantische en Grote Oceaan. Helemaal nieuw is het zeewier niet want het wordt al een tijdje gebruikt in de gedroogde vorm. Dan wordt het vermalen en bijvoorbeeld gebruikt in superfood smoothies of voedingssupplementen.


Amerikaanse onderzoekers werkten jaren lang aan een speciale variant die bedoeld was als supervoedsel voor schelpen (ja echt). Maar de onderzoekers merkten op dat het ook voor mensen ongelofelijk voedzaam is met tweemaal de voedingswaarde van boerenkool!


In samenwerking met verschillende chefs werden gerechten met dulse bedacht en wat bleek? Als je het bakt, smaakt het niet naar zeewier, maar naar spek! Fantastisch toch? Wij hopen dat het snel in Nederland te krijgen is, zodat we een kommetje dulse kunnen bestellen bij de sushi.


Bron

, bron, bron, bron