Beauty op het strand

Gezicht door Vrouwen redactie

Het is weer zomer en dat betekent veel zon en vaak perfect strandweer. Of je nou in Spanje, Italië of in Nederland naar het strand gaat, een dagje zon, zee en strand brengt beautyproblemen en ook voordelen met zich mee. Daarom vertelt Lavinia hoe je een dagje naar het strand zo voordelig mogelijk kan maken voor je looks.


Haar
Ga voor een beachy look, zoals Shakira! Je haar kan een echte struggle zijn als je eventjes de zee ingaat: er komt allemaal zand en zout in. Maar als je een beetje slag in je haar hebt van jezelf, kan het zeewater je haar natuurlijk laten krullen. Super mooi!

Het is alleen niet zo goed voor je haar, omdat zeewater je haar heel droog maakt. Dus was het zeewater weer goed uit op het einde van de dag, maar gebruik niet te veel shampoo. Ook moet je je haar niet borstelen als het nat is, gebruik liever een kam met brede tanden. Heel belangrijk is om je haar ook goed te voeden met een conditioner of een haarmasker.

Huid
Wat een voordeel is van de zee en het strand, is dat het zout en het zand als een natuurlijke scrub werken. Je kunt gewoon met het strandzand je huid scrubben en je daarna met zeewater afspoelen. Veel mensen houden van een zongebruinde huid. Natuurlijk weten we ook allemaal dat te veel zon niet goed voor je is en je krijgt er ook nog eens eerder rimpels van! Dus smeer jezelf goed in met zonnebrandcrème. Om je bruine kleur zo lang mogelijk te behouden is het belangrijk om je huid te blijven hydrateren met een voedende crème.

Make-up
Het beste is om helemaal geen make-up te dragen als je een dagje naar het strand gaat. Het is erg warm, dus je make-up smelt er waarschijnlijk af. En als je de zee in wilt en je krijgt zeewater in je oog, dan moet je ook nog eens rekening houden met uitlopende mascara.

Wat fijn is aan een dagje strand, is dat je huid al een kleurtje krijgt door de zon en je wangen een natuurlijke blos door de warmte. Helemaal geen make-up nodig dus!
Het allerbeste is nog wel dat het op het strand de perfecte tijd is om de hele dag je meest fashionable zonnebril te dragen.Wil je toch make-up dragen, zorg er dan voor dat het waterproof is.


Swimwear
Het leukste op het strand is natuurlijk om te shinen in je mooiste bikini of badpak. Gelukkig zijn er veel soorten bikini's en badpakken nu in de mode, zoals loshangende topjes, kleurrijke prints of high waisted broekjes. Hierdoor kun je altijd wel de perfecte outfit kan vinden. Ook heel fashionable zijn hoeden en gelukkig maar, want die zorgen ervoor dat je gezicht niet zo snel verbrandt.

Je kunt dus nog steeds een ware beautyqueen zijn op het strand. En het allerbelangrijkste: have fun!