Deze life hacks maken jouw leven zoveel beter

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Bepaalde huis-tuin-en-keuken dingen kunnen je leven zóveel makkelijker maken. Vrouwen.nl verzamelde 6 van deze life hacks die je echt moet weten.
1. Glow in the dark drankjes
Vanaf nu wordt ieder feest een cooler feest. Wat je nodig hebt? Blacklight en tonic. Doe een scheutje tonic door je feestdrankjes, dim het licht een beetje en doe je blacklight aan. Voilà: glow in the dark drinks! En nee, daar ben je nooit te oud voor.


2. Maak je meubels weer als nieuw met walnoten
Als je je meubels nou mishandelt, ze gewoon oud zijn of je katten ze kapot maken met hun nagels, dan verdienen ze wel een oppepper. En het is niet eens moeilijk. Je kunt ze fixen met walnoten. Schuur de noten tegen te beschadigde plekjes en je zult snel resultaat zien.


3. Gebruik flosdraad voor het snijden van taart
Je kunstwerk is eindelijk af (of die van de bakker), maar nu is het moment daar: het aansnijden van de taart. Al-tijd een uitdaging en dat blijft het ook. Gebruik flosdraad in plaats van een mes! Ps. Zorg er wel voor dat er geen tandpastasmaakje aan je draad zit. Je krijgt prachtig mooie taartpunten!


4. Zwoele zomeravond en je wijn/bier staat niet koud?
Oeps! Vergeten in de koeling te zetten, of juist net gescoord bij het ongekoelde schap van de supermarkt… En eigenlijk ben je wel toe aan een borrel. Koud smaakt je roseetje lekkerder en zijn bier trouwens ook. Geen man overboord. Vouw nat keukenpapier om de glazen flessen en plaats ze zo’n twee minuten in de vriezer. Cheers!


5. Plastic bekertje als speaker
Om iedereen in de kamer mee te laten genieten van de muziek op jouw mobiel, terwijl je geen speaker bij de hand hebt, plaatsje je telefoon gewoon in een (plastic) bekertje. Een toffe huis-tuin-en-keuken oplossing. En het leuke is: het werkt ook nog!


6. Verwijder honden- en kattenhaar met je raamwisser
Honden, katten, cavia’s, konijnen, we zijn gek op bijna alles met fluffy fur. Maar oh, oh, oh: die haren. Vooral wanneer ze in de rui zijn. Niet fashionable als je zelf ineens een vacht hebt als je opstaat van de bank waarop je huisdier blijkbaar even geleden lag. Gebruik voortaan een raamwisser om de haren snel en makkelijk te verwijderen van je meubels of kleding – rubberrn handschoenen werken trouwens ook!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron