Waarom jij wel misselijk wordt en hij niet

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Oliebollen, zuurstokken, suikerspinnen, churros en crêpes. Eigenlijk is dat meteen de main reason voor een bezoekje aan de kermis. En daarna nog in de Spin, Break Dance of Booster. Ehh… goed idee, als je misselijk wilt worden!

Maar even serieus: er is altijd die ene vriend(in) die wel drie keer achter elkaar over de kop kan gaan - in die giga-achtbaan waar jij al kippenvel van krijgt als je er alleen maar naar kijkt – en nog steeds geen kik geeft. Annoying!

Evenwichtsexpert Floris Wuyts onderzocht wat deze mensen wel hebben wat wij niet hebben. Iedereen krijgt gelukkig wel last van bewegingsziekte. So you are not alone. Drie keer achter elkaar in een heftige attractie is vaak zelfs het maximum, volgens hem.

Maar leeftijd speelt een rol! Hoe ouder, hoe minder snel je misselijk wordt. En vooral vrouwen hebben het zwaar te verduren. We hebben onze hormonen niet echt mee, we worden sneller ziek én krijgen meer migraineaanvallen.

Ras speelt ook een rol. Há! Oranje boven, dus dat zal wel goed zitten. Klopt, Aziaten hebben dit keer pech. Zij zijn het minst goed bestand tegen reisziekte.

Als je sportief bent kun je wel strak in je lijf zitten, maar misselijk word je ook snel! Neem maar alvast een zakje mee in de achtbaan, want hoe meer longinhoud hoe misselijker je wordt bij bewegingen.

Anyway… Mocht je nou en sportieve Aziaat zijn óf gewoon om de haverklap misselijk worden: het is door normaal. Je lichaam waarschuwt je en als hij dat niet zou doen, dan is er iets mis met je evenwichtsorgaan.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron