Spoedcursus feestdagen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Vandaag is het weer zover; Hemelvaartsdag. We vinden het heerlijk dat we een dagje vrij zijn, eten vaak de lekkerste dingen op dagen zoals deze en brengen vaak een bezoek aan familie. Maar wat nou eigenlijk echt de kern is van al die Christelijke feestdagen, dat zijn we vaak vergeten. Ieder jaar zoek je het weer op –Wat vieren we nou vandaag?- en iedere keer vergeet je het weer. Hoog tijd voor een spoedcursus feestdagen dus!

14 mei: Hemelvaartsdag
Waarschijnlijk vermaak jij je vandaag op een van de vele festivals door het land (Dauwpop, Rollende keukens of TREK), maar eigenlijk staat vandaag in het teken van Jezus die naar de hemel ging. Op Goede Vrijdag, drie dagen voor Pasen, werd Jezus aan het kruis gespijkerd en overleed hij. Tijdens de paasdagen, die we net achter de rug hebben, herrees hij uit de dood om gedurende 40 dagen wijze lessen door te geven aan zijn leerlingen. Op Hemelvaartsdag rees Jezus naar de hemel, maar hij beloofde terug te komen. Cliffhanger!

Leuk weetje: wist je dat Hemelvaartsdag volgend jaar op 5 mei valt? Tegelijk met bevrijdingsdag dus! Zijn we toch een dagje vrij…

24 en 25 mei: Pinksteren
Waar wij bij Pinksteren vooral aan Pinkpop en lekker eten denken, gaan deze dagen eigenlijk over het moment dat de Heilige Geest, de geest van God, terug op aarde kwam om de leerlingen van Jezus geestelijk verder te helpen, na zijn hemelvaart. Tijdens Pinksteren vieren we ook wel het begin van de Christelijk kerk.

En dan zijn de vrije dagen voorlopig even voorbij… Op naar de kerstdagen! Maar eerst even zomervakantie.

Bron, bron, bron, bron.