6x voeding waarvan je haar en nagels sterker worden

Gezicht door Vrouwen redactie

Hoe irritant is dat? Van die dunne nagels die telkens afbreken of scheuren aan de bovenkant. De horror. Niet fijn en ook niet zo mooi. Wil je sterkere nagels en dikker haar? De onderstaande 6 voedingsmiddelen helpen je een handje. Het keywoord? Proteïne, en dat is echt niet alleen voor bodybuilders…


1# Eieren.
Eieren bevatten veel proteïnen en daarnaast ook vitamine D, biotine en een B-complex vitamine die helpt om keratine te produceren.

2# Rood vlees.
Dit bevat net zoals eieren proteïnen en daarnaast ook ijzer. Dit zorgt ervoor dat je nagels en haren sterker worden.

3# Bier.
Bier bevat silicium, een mineraal dat de circulatie van de hoofdhuid helpt te verbeteren. 10 mg silicium per dag zorgt ervoor dat je nagel en haar broosheid na 20 weken vermindert. Hier zijn ook supplementen voor.

4# Bosbessen.
In deze blauwe bessen zitten veel antioxidanten die de haargroei stimuleren.

5# Amandelen.
De beste manier om dikker haar en sterkere nagels te krijgen is om amandelen te eten. Amandelen bevatten proteïne, maar daarnaast ook magnesium. Magnesium gaat de stress tegen, waardoor je minder last hebt van haar uitval.

6# Oesters.
In oesters zit veel zink, wat ervoor zorgt dat je nagels en haren dikker worden. Een portie oesters bevat al 74 gram zink en dat is veel meer dan het aantal mg dat je in andere producten. vindtBron,Bron