Ga voor die work-out in de ochtend!

Lichaam door Vrouwen redactie

Je kent ze vast wel, die mensen die je ’s ochtends vroeg al ziet hardlopen, terwijl jij jezelf nog half-slapend naar je werk aan het slepen bent. Wij vragen ons dan ook regelmatig af: “hoe doen ze het toch?”

1. Ze beginnen zodra ze wakker zijn. Geen ontbijt op bed, ’s ochtends je workout doen werkt het beste als je het niet uitstelt. In het begin is dit misschien een beetje lastig, maar je lichaam zal er snel aan wennen.

2. Ze zorgen dat ze er de avond van tevoren al klaar voor zijn. Ochtenden kunnen chaotisch zijn, dus een beetje organisatie in de chaos aanbrengen is geen slecht idee. Zorg dat alles voor je workout al klaarligt bij de deur, zo ben je ook extra gemotiveerd om echt te gaan.

3. Ze zorgen dat ze genoeg slaap krijgen. Als je pas om 3 uur naar bed gaat is de kans heel erg klein dat je er de volgende ochtend op tijd uitkomt. Zorg dat je op tijd gaat slapen, zodat je goed uitgerust aan je workout kunt beginnen.

4. Ze regelen een buddy. Jezelf uit bed slepen is moeilijk, maar als je weet dat er iemand op je wacht, moet je wel. Je kunt je work-out buddy natuurlijk niet op het laatste moment afzeggen, dus gaan met die banaan!

5. Ze zetten meerdere wekkers. WAKKER WORDEN!

6. Ze drinken als ze opstaan water. Als je gaat sporten moet je lichaam natuurlijk wel goed gehydrateerd worden, zorg er dus voor dat je meteen een glas water drinkt.

7. Ze eten ’s ochtends iets kleins. Een stuk fruit als je echt meteen gaat sporten, zodat je snel wat suikers in je lichaam krijgt. Na de workout kun je aan je echte ontbijtje beginnen.

Bron, bron en bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron en bron