Is rode wijn net zo goed als sporten?

Lichaam door Mariëlle

Ben jij niet helemaal het ik-werk-me-in-het-zweet-in-de-sportschool-type? En hang jij liever op de bank met een charcuterie en een goed glas rode wijn? Dan kun je maar beter even blijven plakken, want dan hebben we goed nieuws voor je. Denken we... Hopen we!

Nee, dit is geen opsomming van onze wensen. Dit is echt een dream coming true! Universiteit van Alberta in Canada heeft een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat een glas rode wijn dezelfde werking op het lichaam heeft als een uur sporten. In dat geval: doe maar een flesje en kom maar door met die six pack! Helaas werkt het net een tikkie anders. Tijdens een uur intensief sporten maak je namelijk het stofje resveratrol aan. En resveratrol is dan weer het stofje wat goed zou zijn voor hart- en bloedvaten. En het zou goed zijn voor de hele fysieke gesteldheid. En daarmee is meteen de hele vergelijking van rode wijn en sporten gedaan.

Helaas is er onlangs ook een onderzoek gepubliceerd door Queen's University in Kingston dat het tegendeel beweert. Dus haal je sporttas maar weer uit de wilgen. Een beetje een anti-climax is het wel, maar dat neemt niet weg dat het een goed excuus is om ons achter te verschuilen tijdens het bankhangen met een glas rode wijn. Hihi.


Bron, bron, http://weheartit.com/entry/166416641/search?context_type=search&context_user=kate_meyer09&page=4&query=red+wine, bron, bron, bron