Gezond en snel budget lunchen

Eten door Vrouwen redactie

We willen allemaal graag gezond eten, maar vaak gaat dat tijdens de lunch fout. Druk, druk, druk als we zijn hebben we geen tijd om een gezonde lunch voor te bereiden. En snel iets gezonds kopen kost vaak klauwen met geld. Zo grijpen we toch snel weer naar dat broodje dat niet zo heel erg gezond is. Hier wat tips om toch gezond de lunch door te komen, zelfs al heb je het druk en ben je geen miljonair!

1. Denk eens na over lunches die je lekker vindt en de ingrediënten die daarvoor nodig zijn. Ingrediënten die wat langer houdbaar zijn kun je alvast in huis halen, zodat je ze altijd hebt als je snel een lunch moet bereiden om mee te nemen. Ook kun je ervoor zorgen dat je andere ingrediënten die je vaak bij je lunch eet vast op je boodschappenlijstje hebt staan, zodat je altijd wat in huis hebt.

2. Als je voor groente of fruit gaat, ga dan voor seizoensproducten en let goed op de aanbiedingen in de supermarkt. Prijzen verschillen ook per supermarkt, dus ga (als je de kans hebt) ook eens langs de goedkopere supermarkten. Hou ook online in de gaten waar welke acties lopen.

3. Gezond eten lijkt misschien duurder, maar hoeveel geef je gedurende een bepaalde periode wel niet uit aan ongezonde snacks? Je zou eens bij kunnen houden hoeveel je uitgeeft op bijvoorbeeld het station, in de supermarkt en in de pauze van je werk. Als je je gaat richten op een gezondere levensstijl kun je dat geld hier mooi voor gebruiken! Maar uiteindelijk moet je natuurlijk zelf weten waar jij je geld aan uitgeeft. Bedenk voor jezelf wat je belangrijk vindt.

4. Kies in de supermarkt voor zoveel mogelijk basisproducten en onbewerkte producten. Pakjes en zakjes om mee te koken zijn vaak heel erg duur en een stuk minder gezond. Voor de lunch maak je hier misschien minder gebruik van, maar denk bijvoorbeeld eens aan de dressing voor over je lunchsalade of een soepje voor tussen de middag.

5. Zorg ervoor dat je al tijdens de lunch wat groenten binnenkrijgt. Dit hoeft echt niet altijd een heuse salade te zijn als je hier geen tijd voor hebt, je kunt ook gewoon je vertrouwde bammetje meenemen, maar gooi er dan gewoon wat rauwkost op!

Bron en bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron en bron